Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget

Zlatan Ibrahimovic, 39, är tillbaka i svenska landslaget. Milan-anfallaren är uttagen i truppen till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo i slutet på mars. ”The return of the God”, skriver Zlatan på sociala medier.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic, 39, är tillbaka i svenska landslaget. Milan-anfallaren är uttagen i truppen till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo i slutet på mars.

Det har varit en av svensk fotbolls stora snackisar den senaste tiden. Och nu är det bekräftat. Zlatan Ibrahimovic, 39, gör comeback i landslaget.

När Sverige presenterade truppen till de kommande VM-kvalmatcherna mot Georgien (25 mars) och Kosovo (28 mars) samt träningslandskampen mot Estland (31 mars) fanns Milan-anfallaren med i laget.

Ibrahimovic – som meddelade att han avslutade landslagskarriären efter EM 2016 – har gjort 62 mål på 116 landskamper.

”The return of the God”, skriver Zlatan på Instagram.

ANNONS

Janne Andersson kommenterar uttagningen av Zlatan på förbundets hemsida:

– Först och främst så är det en väldigt bra fotbollsspelare, den bästa vi haft i Sverige. Det är såklart väldigt roligt att han vill komma tillbaka. Förutom det han kan bidra med på planen så har han ju en otrolig erfarenhet och kan bidra med den till andra spelare i laget.

I sommar avgörs det uppskjutna EM-slutspelet. Även då kan Zlatan Ibrahimovic finnas med i truppen.

– I och med att han är med i den här truppen är han aktuell för EM. Men det är några månader till. Han har sagt ja och det innefattar även EM, säger Janne Andersson på pressträffen, enligt Fotbollskanalen.

Även den tidigare LSK-spelaren Ken Sema finns med i VM-kvaltruppen.

Sveriges trupp

Sverige inleder kvalet till VM-slutspelet i Qatar 2022 hemma på Friends arena mot Georgien den 25 mars och möter sedan Kosovo i Pristina den 28 mars.

Samlingen avslutas med landskampen mot Estland den 31 mars

Janne Anderssons trupp på 26 spelare:

Målvakter: Robin Olsen, Everton, Karl-Johan Johnsson, FC Köpenhamn, Kristoffer Nordfeldt, Genclerbirligi.

Försvarare: Mikael Lustig, AIK, Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United, Filip Helander, Glasgow Rangers, Ludwig Augustinsson, Werder Bremen, Pierre Bengtsson, Vejle, Emil Krafth, Newcastle, Andreas Granqvist, Helsingborg, Joakim Nilsson, Bielefeld, Carl Starfelt, Rubin Kazan.

Mittfältare/anfallare: Sebastian Larsson, AIK, Albin Ekdal, Sampdoria, Kristoffer Olsson, Krasnodar, Emil Forsberg, Leipzig. Dejan Kulusevski, Juventus, Viktor Claesson, Krasnodar, Mattias Svanberg, Bologna, Ken Sema, Watford, Jens Cajuste, Midtjylland, Zlatan Ibrahimovic, Milan, Alexander Isak, Real Sociedad, Marcus Berg, Krasnodar, Robin Quaison, Mainz, Jesper Karlsson, AZ Alkmaar.

ANNONS