Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Zlatans första ord efter återkomsten: ”Känns overkligt”

Han hängde upp landslagsskorna efter EM 2016. På tisdagen tog Janne Andersson ut Zlatan Ibrahimovic till VM-kvaltruppen, och sedan talade 39-åringen själv om vad det betyder i ”Studio Blågul”.
– Med tanke på att jag valde att sluta vid 35-årsåldern, och att jag nu får chansen vid 39 år att representera mitt land igen… Det känns overkligt, säger ”Ibra”.

Det är i en intervju med Svenska Fotbollförbundets egna YouTube-kanal som Zlatan för första gången kommenterade uttagningen.

– Det känns fantastiskt. När man är fotbollsspelare på en viss nivå och får chansen att representera sitt land – jag har alltid sagt att det är det största som finns. Det är med stolthet och ära som gör det och man vill ge så mycket som möjligt tillbaka till landet som man växt upp i, säger Zlatan Ibrahimovic.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget

I anslutning till Janne Anderssons presskonferens publicerade Zlatan en bild på sin Instagram med texten ”Guds återkomst”.

Under intervjun med Studio Blågul, som gjordes via videolänk med ”Ibra” i Milano, utvecklade han vad det betyder för honom att vara tillbaka i landslaget.

– Med tanke på att jag valde att sluta vid 35-årsåldern och får chansen nu vid 39 år att representera mitt land igen… Det känns overkligt.

Det sades mellan Zlatan och Janne

Beskedet om Zlatans återkomst var minst sagt väntat. Men det var också länge tyst mellan honom och landslaget. Inte minst efter att Zlatan gått ut och kritiserat förbundskaptenen Janne Andersson och dennes ledarskap.

Men när Zlatan i höstas öppnade för en comeback i blågult, där han erkände att han saknade landslaget, så hörde Andersson av sig.

Därefter träffades duon i Milano, men vad som sades på mötet har tills nu varit oklart.

– Vi gick igenom allt. Kort sagt – vi drog ett streck bakom allt som hänt och blickade framåt, säger Zlatan.

Han fortsätter med att berätta om intrycket han fick av förbundskaptenen.

– Han var rak och direkt. Den personen jag fick träffa var en vinnare. Den mentaliteten… Det är precis den som jag har när jag spelar. Så det kände jag igen.

"Mentaliteten är den samma”

Sedan EM-slutspelet 2016 har ”Ibra” hunnit med två säsonger i Manchester United, varav den sista slutade med en otäck korsbandsskada.

Nästa destination blev USA och Los Angeles Galaxy och många trodde nog att ”Ibras” karriär var inne på sitt sista kapitel.

Tre år senare är han en av Europas främsta målskyttar och har haft en framträdande roll i Milans framgångsrika säsong.

Zlatan talade om vilken typ av spelare det är som nu kommer tillbaka till landslaget.

– Mentaliteten är den samma. Han vill vinna till varje pris. Han har mer erfarenhet. Han är mycket smartare. Rör sig smartare. Han gör det han ska göra för att hjälpa laget på bästa möjliga sätt.

– Han är stabil, han kan avgöra matcher – det är inga konstigheter.

Han fortsätter med att tala om vad det är för landslag som han ansluter till.

– Av det jag sett så är atmosfären fantastisk. Du kommer in i ett gäng som redan mår bra, så det är bara att må bra med dem.

Spelklar efter ljumskskadan

Den 195 centimeter långe anfallaren talade också om den ljumskskada som hållit honom borta från spel den senaste månaden.

– Det känns bra nu. Jag behöver bara några träningar för att komma in i det vanliga. Rent fysiskt är jag stark, väldigt starkt, säger han skrattandes och fortsätter.

– “Touchen” med bollen har jag aldrig haft problem med det. Det är mer konditionen som vi ska titta åt. Men den kommer, det är bara att träna på och spela matcher.