Zlatans vilda firande efter nya titeln

Zlatan Ibrahimovic och AC Milan är återigen italienska mästare. Den första titeln på elva år firades tillsammans med uppemot 30 000 fans på Piazza Duomo i Milano. ”Milano är inte Milan – för hela Italien är Milan!” ropar svensken.

ANNONS

Det var ett tag sedan AC Milan korades till italienska mästare och tog hem den anrika Scudetton. Men igår bröts den elva år långa mästartorkan – och precis som senast man vann Serie A så fanns Zlatan Ibrahimovic med i laget.

– När jag kom för två och ett halvt år sedan sa jag att jag skulle ta tillbaka Milan till toppen och vinna Scudetton. Det var inte många som trodde på mig då. Många skrattade, men det är en annan ton i dag, sa Zlatan till TV4 efter matchen.

Firade med uppemot 30 000 fans

Eftersom titeln bärgades borta mot Sassulo så firades först ligasegern kort på Mapei Stadium innan det var dags att vända hem till Milano.

ANNONS

Väl där tog festen fart på riktigt och uppemot 30 000 fans uppges samlats vid klubbens högkvarter på Piazza Duomo för att fira Scudetton med sina rödsvarta hjältar.

Självllart var Zlatan Ibrahimovic snabb att ta till orda för att hylla fansen och staden.

”Vi vill tacka alla supportrar, från djupet av våra hjärtan. Tack för detta år, utan er hade det inte varit möjligt. Jag har en sak att säga. Hör ni mig? Milano är inte Milan – för hela Italien är Milan!”, säger han.

ANNONS