Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Zoran Lukic får nu mer tid att förbereda truppen inför nästa match – bottenmötet mellan nästjumbon Ängelholm och jumbon Ljungskile den 11 september.

Zoran nöjd med inställningen – inte spelet

På en vecka som LSK-tränare har Zoran Lukic haft tre matcher. Till nästa har han mer tid att förbereda laget.

Nya Ljungskiletränaren Zoran Lukic hade en träning med laget före första matchen. I förra veckan spelades också en cupmatch på torsdagen (förlust mot Kristianstad efter straffar).

På måndagen var det hemmapremiär för Lukic. Tätt schema – och lite tid att träna samman laget på.

Trots den korta tiden truppen och tränaren haft tillsammans tog de ett stort steg framåt i matchen mot AFC United.

– Kanske inställningsmässigt och attitydsmässigt, men spelmässigt måste vi klara av vissa moment bättre, speciellt sista 20 minuterna. Då är vi trötta, inte samlade och uppträder inte som ett lag, säger Lukic efter matchen mot en av seriens bästa klubbar.

– Jag är besviken för grabbarnas skull för att vi inte gjorde mål på våra chanser, vi skapade tillräckligt mycket för att göra ett till. Vi har prestationsångest i de avgörande lägena. Vi kan vara nöjda med insatsen men inte med resultatet.

Var det ett orättvist resultat?

– Nej, det tycker jag inte. Det är ett skickligt lag som utnyttjar sina lägen och vi gör inte det. Siffrorna säger allt.

Med mittbackarna Petter Björlund och Alexander Mellqvist tillbaka från skada börjar läget i truppen ljusna. Visserligen saknades Jakob Olsson på grund av sjukdom men till nästa match, Ängelholm borta den 11 september, kan truppen vara än mer slagkraftig.

– Får vi alla våra bästa friska och har en trupp på 19-20 spelare som kan träna hårt och spela matcher tror jag att vi har goda chanser att nå minst kvalplats, säger Zoran Lukic som nu alltså får närmare två veckors förberedelse inför nästa match i superettan på grund av landslagsuppehållet.

– I lugn och ro kan vi höja den fysiska statusen, jobba med gruppdynamik och de taktiska bitarna, säger han.

Målskytten Ahmed El Amrani tycker också att uppehållet kommer lägligt.

– Zoran har inte varit här så länge och det är fortfarande saker vi måste lära oss, då är det bra med ett uppehåll så att vi kan träna på det.

Vad tror du om era chanser att klara kontraktet i superettan?

– Såklart har vi en chans och då är det extra surt med sådana här förluster på slutet. Varje match är en cupfinal och det gäller att ta med sig varje poäng. Jag tror att vi klarar det, säger El Amrani.