Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Segertörstig. Ljungskiletränaren Zoran Lukic är redo att ta sin första seger med klubben.

Zoran och LSK har börjat hitta varandra

Zoran Lukic har fått en tuff start som tränare i Ljungskile SK – men på måndagskvällen hoppas han på en vändning. "Spelarna och jag börjar hitta varandra på ett mycket bättre sätt nu", säger han inför matchen mot AFC United.

Ljungskiles nya tränare Zoran Lukic har under sina två matcher ännu inte hunnit uppleva en seger. Men när topplaget AFC United kommer på besök till Uddevalla Arena tror han på tre poäng.

– Undan för undan blir det bättre i laget. Nu har den största prestationsångesten och allt annat som ett tränarbyte medför börjat lägga sig. Spelarna och jag börjar hitta varandra på ett mycket bättre sätt, och där har även kommunikationen blivit bättre, säger han och fortsätter:

– Jag säger inte att kommunikationen var dålig innan, men med en ny tränare som är raka motsatsen till sin föregångare blir det en påverkan.

Under måndagskvällen väntar en ny tuff match för laget. Fjärdeplacerade AFC United kommer på besök, och Lukic har segerreceptet klart.

– Med ett väldigt bra lagspel, blandat med en del fina individuella prestationer främst i anfallsspelet.

Tränaren får dock ha ett nytt skadeavbräck i åtanke när han tar ut startelvan. Josemar utgick skadad i cupmatchen mot Kristianstad, och missar måndagens match.

– Vi tittar just nu på lite olika alternativ, och vi har testat lite olika konstellationer det senaste. Mycket beror på om Alexander Mellqvist är tillgänglig. Är han inte det får jag och Kjell (Pettersson) sätta oss ned och diskutera.

– Vi närmar oss ett slutgiltigt besked kring hur vi ska formatera laget mot AFC. Vi har spelat på olika sätt i matcherna mot Örgryte och Kristianstad. Nu när jag känner alla bättre är det lättare att kunna ta ett beslut som gynnar laget.