Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Intäktsbortfallet för fotbollen på grund av coronakrisen – och spel inför tommar läktare – kommer att bli större än befarat, varnar Juventus ordförande Andrea Agnelli.
Intäktsbortfallet för fotbollen på grund av coronakrisen – och spel inför tommar läktare – kommer att bli större än befarat, varnar Juventus ordförande Andrea Agnelli. Bild: Martin Meissner/AP/TT

Fotbollshöjdare: Större förluster än befarat

Intäktsbortfallet för Europas fotbollsklubbar kommer att bli mycket större än befarat.
Den varningen skickar Andrea Agnelli, ordförande för de europeiska klubbarnas sammanslutning.
I bästa fall handlar det om ett tapp på 65-85 miljarder kronor.

I går publicerade revisionsfirman Deloitte en rapport om att Europas 20 största klubbar tappar intäkter i miljardklassen på grund av covid-19-krisen.

I deras uträkning skulle intäktsbortfallet ligga på 2 miljarder euro, motsvarande cirka 20 miljarder kronor, för den här säsongen.

Men det är för lågt räknat enligt Andrea Agnelli, ordförande i Juventus och för den europeiska klubbsammanslutningen ECA.

– Jag tror att det kommer att bli mycket värre än så. Förra säsongen hade vi bara tre eller fyra månader utan publik på arenorna samt rabatter kommersiellt och för tv-rättigheter. Ur min utsiktspunkt kommer 2021 att vara en hel säsong utan publik på läktarna, sade Agnelli vid en årlig konferens om fotbollsekonomi, och fortsatte:

– När jag tittar på den mest positiva informationen hittills så ser vi en förlust för fotbollsindustrin i trakten av 6,5-8,5 miljarder euro (65-85 miljarder kronor) för de här två åren. Runt 360 klubbar behöver ekonomisk påfyllning med runt 6 miljarder euro.