Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Från sexan till ettan på två år

Skaftö och klubbor brukar betyda golf, men inte för de här killarna. Möt killarna från kusten som tog snabbhissen upp i seriesystemet för att kunna utveckla sitt spel.

Viktor Olsson, Sebastian Andersson och Filip Sundberg. Där har ni trion från Grundsund som tänker på andra saker än hummer när det är fråga om burar.

Alla tre fyller 19 i år och började sitt innebandyspelande i Bottnahallen hemma i kustsamhället. De var inte särskilt många i truppen så det blev mycket speltid för alla - vilket också gav positiva fysiska resultat. Något som håller i sig för den vältränade och löpstarka trion.

– Ja, vi var så få spelare så vi lärde oss att slita hårt, säger Viktor Olsson.

De tre har känt varandra sedan förskolan och gick i samma skola till årskurs nio. Sedan innebandy, ishockey och annan fritid tillsammans så man kan på goda grunder säga att de här killarna känner varandra väl. Nu studerar Viktor i Göteborg, men både Filip och Sebastian jobbar kvar hemma i Grundsund och reser tillsammans de åtta milen till och från varje träning och hemmamatch.

– Skönt att ha någon att prata med, fast det beror på hur det går på träningen och om någon av oss förlorat på träningen. Ibland kan det vara helt tyst, säger Filip Sundberg och skrattar.

Sista säsongen i Grundsund vann de och skulle egentligen gå upp i femman, men då blev det i stället flytt till Uddevalla, WH Rockets och spel i juniorallsvenskan. När de försvann fick moderklubben lägga ned verksamheten.

– Trist, men det är ju ett litet samhälle och inte lätt att få ihop ett lag, säger Viktor Olsson.

I Uddevalla fick trion vara med och ta klivet upp i division 1 och därmed blev det en ovanligt snabb resa uppåt i seriesystemet.

– Många tyckte nog att det var ett för stort steg för oss, men jag tycker vi kommit in bra i det, säger Sebastian Andersson.

Fortsätter resan uppåt?

– Vi hänger ju med bra än så länge, men fredagsmatchen mot Mölndal blir tuff. De är ju ett känt brunkarlag med fysiskt spel. Det bli kul, säger Filip Sundberg som toppar lagets utvisningsliga.

– Äh, några av de där var så onödiga av mig fast jag gillar det fysiska spelet sedan tiden i ishockeyn. Fast Viktor är den av oss som är bäst på trashtalk. Jag har blivit mycket lugnare med det i innebandyn.

Filip och Viktor spelar i samma kedja medan Sebastian Andersson fått en backplats i förstafemman med Norrlandsformationen Viktor Vestin, Dennis Lindblom och Rasmus Blomberg.

– Det är utvecklande och så lätt att spela med de killarna. De har en så sjukt bra kvalitet och spets, säger Andersson.

Innebandy, division 1 Västra Götaland

WH Rockets–Möndals IBF

Agnebergshallen, fredag 19.30

Läget i Rockets: Målvakten Linus Backlund saknas på grund av arbete. Ossian Fridman ersätter. I övrigt är truppen intakt.