Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Moraspelare, med 2–1-målskytten Viktor Amnér i mitten, jublar efter tisdagens SHL-vinst mot Örebro.

Från syndabock till matchvinnare

Moras segermatch mot Örebro blev en känslomässig berg- och dalbana för dalabacken Viktor Amnér. Han sköt in segerpucken 2–1, 50 sekunder in i förlängningen. Bara några minuter tidigare hade han kunnat bli den stora syndabocken i Mora.

- Jag krossade min penna av frustration. Den gick i tusen bitar, berättar Moras tränare Mats Lusth om situationen när Amnér höll på att bli lagets syndabock.

Ställningen var 1–1 och bara 4.16 återstod av matchen när Viktor Amnér drog ner Örebros Marcus Weinstock och blev utvisad.

- Jag var så oerhört nervös i båset under de två minuterna. Men grabbarna gjorde ett jättejobb på isen, säger Viktor Amnér.

Hans tränare Mats Lusth, tillägger:

- Då stod jag med en trasig penna och var rädd för att vi återigen skulle förlora i matchens slutskede. De gjorde vi ju nyligen mot både Luleå och Brynäs. Det fick inte hända igen.

Första målet

Men denna dag slutade Moras saga lyckligt, med just Amnér i huvudrollen.

50 sekunder in i förlängningen, när Mora hade powerplay, sköt han in segerpucken till 2-1. Det var hans första mål för säsongen.

- Det är så skönt att få göra mål. I år har jag skjutit och skjutit utan att det har blivit mål. Nu satt den. Det behövde jag verkligen, säger Viktor Amnér.

Tränaren Mats Lusth öser beröm över backen:

- Viktor Amnér har verkligen kommit tillbaka efter att ha haft det jobbigt med skador både i fjol och nu den senaste tiden. Detta har gjort att han har förvandlats från en lirare till en krigare. Helt perfekt.

Den här kvällen krigade hela Mora. Laget reste sig starkt efter Örebros ledningsmål i första perioden. Men det dröjde ända till 6.05 i den tredje perioden innan Mathias Bromé kunde kvittera. Även det ett mål i numerärt överläge.

- Vi är starka i powerplay när både Keränen och jag skjuter friskt. Motståndarna vet inte vem de ska täcka, menar Viktor Amnér.

Viktig vecka

Segern var också en viktig vändning för Mora, som före speluppehållet hade förlorat fem av de sex sista matcherna och låg sist i tabellen.

- Det berodde mycket på att vi ett tag hade tio spelare skadade. Det fanns en förklaring, vilket var viktigt för laget, säger Mats Lusth.

Inför matchen mot Örebro fick Mora tillbaka åtta av de skadade, men nu hamnade ytterligare två på skadelistan: Kevin Gagné och Matt Bailey. Det är osäkert när de kommer tillbaka.

Tungt för Mora som nu befinner sig i en mycket viktig vecka då de ska möta bottenlagen Örebro, Timrå och Rögle inom fem dagar.

- Det är som ett tidigt slutspel för oss. Vi ska verkligen ta viktiga poäng i de matcherna och det började ju bra, säger Vitkor Amnér.

Örebro, då? Nej, laget hade verkligen ingen bra kväll. Det fanns ingen energi eller drivkraft. Det krävs betydlig bättring om inte Örebro på allvar ska fastna i bottenträsket.