Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas Rhett Rakhshani var en av målskyttarna. Arkivbild.

Frölunda bröt Växjös långa hemmasvit

Växjös långa svit av hemmasegrar stannade vid tolv matcher. Frölunda vände tillbaka den dramatiska matchen till sin fördel och vann med 4–3 efter förlängning.

Frölunda, som förstås var medvetna om att Växjö inte förlorat en hemmamatch på länge, presterade ett bortaspel som gav frukt. Man försvarade sig föredömligt och släppte endast fem skott på mål under den inledande perioden. Efter 16.20 gav Ryan Lasch gästerna ledningen, Frölundas första powerplay-mål i SHL på ett bra tag. Laschs fullträff innebar även Frölundas första spelmål mot Växjö den här säsongen och det var bara början på islossningen.

- Vårt pucktempo i powerplay var bättre än tidigare, säger Joel Lundqvist till TT.

Växjö bytte Viktor

Frölunda blev ännu bättre efter första paus. Mats Rosseli Olsen satte lagets andra mål – ett skott som inte såg otagbart ut för hemmamålvakten Viktor Fasth. En stund senare sköt Rhett Rakhshani 3–0 till Frölunda och då bytte Växjö Viktor i målet – ut med Fasth och in med Andrén. Viktor Fasth visade tydligt att han inte var speciellt nöjd över att tvingas lämna isen.

- I andra perioden fick vi till snabba omställningar och skapade mycket chanser, säger Joel Lundqvist om Frölundas bästa period i matchen.

Stark comeback

Men Växjö gjorde en storstilad comeback i matchen. Första reduceringen grejade Tuomas Kiiskinen och en stund senare satte Dominik Bokk ett mål i powerplay. När sedan Niclas Burström gjorde sitt första mål för säsongen, som betydde 3-3, höll taket på att lyfta i den fullsatta arenan.

- De fick all vind i ryggen och all sol i ansiktet, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg om minuterna då Växjö hämtade upp hans lags tremålsledning.

- Det är därför folk ska vara live i arenan, för att få uppleva sådana här perioder, säger Växjös tränare Sam Hallam om sitt lags starka comeback i matchen.

Dramatiken var uppe på högsta nivå. Jakob Moverare gjorde det avgörade målet i förlängningen och ordnade två viktiga poäng för Frölunda i den fortsatt jämna SHL-tabellen.

- Det gäller att jobba med de små detaljerna och ta så mycket poäng som möjligt, säger Joel Lundqvist.