Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Frölundas Nicklas Lasu hyllas efter 3–1 målet under torsdagens match mellan Frölunda och Örebro. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Frölundas Nicklas Lasu hyllas efter 3–1 målet under torsdagens match mellan Frölunda och Örebro. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Frölunda serieledare efter seger mot Örebro

Powerplaymål mot seriens bästa boxplaylag. Det var Frölundas recept när de sänkte serieledaren Örebro (4–1). Och båda (!) tränarna prisar domarna för utvisningarna efter matchen.
– Det var ett hallelujamoment när domarna tog de utvisningarna för fasthållning, sade Frölundas tränare Roger Rönnberg efter matchen.

Det var en osannolik seriefinal i SHL. Svenska mästaren Frölunda mot serieledarna Örebro. Och vilken match det blev. Högt tempo, många målchanser och kamp om varje puck.

Mycket fokus kom att hamna på utvisningarna. Domarna Linus Öhlund och Tobias Björk tog fyra utvisningar för fasthållning. Tre av dem resulterade i mål.

– Jag har drivit i flera år att man inte ska får göra på det viset. Det går inte att vara ett spelförande lag och passa punken om man tillåts att göra så. Jag hade blivit nästan lika glad om det var våran egen spelare som åkt på den, säger Roger Rönnberg.

Och Örebros tränare Nicklas Eriksson håller med.

– Vi vill ju att spelförstörande moment ska tas utvisning för. Helt rätt, tycker jag.

Det var Örebros Ryan Stoa som inledde målskyttet redan efter 1.52. Målet kom i powerplay när Jacob Moverare satt i syndabåset. Moverare tog en gruvlig revansch en stund senare när han kvitterade – i powerplay.

Före Moverares mål hade Örebro hållit tätt i boxplay i sex matcher i rad, 24 raka numerära underlägen.

Simon Hjalmarsson gav Frölunda ledningen – med ytterligare ett elegant powerplaymål – bara minuten in i den andra perioden.

Utan assist

Sedan tog Frölunda över. Med fart och tyngd bet de dig fast med långa anfall i närkingarnas zon.

– I andra perioden ser vi fantastiskt bra ut. Det är en av våra bättre perioder på länge, säger Roger Rönnberg.

Till slut gav det utdelning. Nicklas Lasu tog pucken vid sargen och bröt in mot mitten och kunde skjuta 3–1 utan assist.

– Vi har sånt tryck att vi kan byta kedja. Jag kommer in fräsch. Jag vet att dom är trötta, så jag vågar utmana, säger en nöjd Nicklas Lasu, för dagen kapten i Joel Lundqvist frånvaro.

Frölunda reste sig

Frölunda som haft en tung period med tre raka förluster reste sig denna torsdagskväll.

– Det syntes att vi var i skriande behov av en vinst. Inget lag gillar att förlora flera matcher i rad, konstaterar Rönnberg.

Efter segern är Frölunda på nytt serieledare. Innan nedsläpp tillkännagavs att backen Viktor Ekbom förlängt sitt kontrakt med Frölunda. Det nya kontraktet gäller över säsongen 2023.

Örebro har inte vunnit i Scandinavium sedan den 8 januari 2015. Sviten för Frölunda är nu nio raka hemmasegrar över Örebroarna..

Jonas Dagson/TT

Frölundas Samuel Fagemo och Örebros Marcus Weinstock i kamp om pucken under torsdagens ishockeymatch mellan Frölunda och Örebro i Scandinavium. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Frölundas Samuel Fagemo och Örebros Marcus Weinstock i kamp om pucken under torsdagens ishockeymatch mellan Frölunda och Örebro i Scandinavium. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT