Frölunda fick jubla mot Timrå. Arkivbild.

Frölunda vände mot Timrå i slutminuterna

Två matchstraff satte sin prägel på matchen mellan Frölunda och Timrå. Men Max Friberg såg till att hans två sena mål blev avgörande när laget vände ett underläge till 4–2-vinst i slutminuterna.

|

Att det är lätt att kastas mellan hopp och förtvivlan i sportens värld var något Frölundas Tim Söderlund verkligen fick känna på i matchen mot Timrå.

I slutet av den andra perioden jublade han över, vad han trodde var, ett ledningsmål till 2–1. Men efter att domarna granskat situationen slutade det med att Söderlund i stället fick ta vägen rakt in i omklädningsrummet.

Matchstraffet kom efter att Söderlund hoppat rakt in i huvudet på målvakten Niklas Svedberg som också fick lämna isen för att sedan vara tillbaka först i tredje perioden.

Printz fick första matchstraffet

Det första matchstraffet fick Timrås David Printz med fem minuter kvar av första perioden då han crosscheckade Ponthus Westerholm i ansiktet.

Timrå lyckades hålla tätt bakåt under det numerära underläge som de fick spela med perioden ut. Och strax efter att laget blev fulltaligt i andra perioden fixade Anton Wedin 1–0.

Glädjen blev dock kort för hemmalaget. Knappt minuten senare kom kvitteringen av Mats Rosseli Olsen som i och med 1–1 gjorde sitt första mål för säsongen.

Norrmannen tyckte att de två första perioderna präglades av de båda matchstraffen.

- Matchen går sönder lite när det blir så mycket utvisningar. Det är inte så vanligt med två matchstraff under en match och är synd för matchen, säger han i C More.

Frölunda vände

I den tredje perioden satte sig Timrå i förarsätet med 2–1 med tio minuter kvar.

Men i slutet var Frölunda snäppet vassare framåt och laget vände och vann med 4–2 efter att Max Friberg gjort två av lagets tre mål under de sista fem minuterna.

- Vi får lite utdelning på slutet... Men i det stora hela tycker jag att det är en välförtjänt seger och det är starkt att ha det tålamodet och lita på det vi gör, säger Friberg i C More.

Han dubblade sin målskörd sedan tidigare, vilket glädjer honom extra.

- Ja, och jag gjorde bara fyra förra året så det är skönt att vara uppe i den siffran redan.