Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var fullt ös när Kroppskultur anordnade Klasshandbollen i lördags. Bilden är från 2017. Bild: Christer Lindgren, Bohuslänningen
Det var fullt ös när Kroppskultur anordnade Klasshandbollen i lördags. Bilden är från 2017. Bild: Christer Lindgren, Bohuslänningen

Framtidens spelare möttes i klasshandboll

70 skolelever från fyra Uddevallaskolor samlades i helgen för att spela klasshandboll. För många av dem var den en första erfarenhet av tävlingshandboll.

Klasshandboll är något som GF Kroppskultur arrangerat i flera år. I lördags var det dags igen. Då gjorde 70 skolelever från fyra Uddevallaskolor upp under några timmar i Agnebergshallen.

– Det var fullt ös. Alla lag fick spela fyra matcher var och alla spelade mot varandra, det var jättebra stämning både på plan och läktarna, säger en trött men nöjd Gunnar Blombäck, som var tävlingsledare tillsammans med David Gerd.

Jämna matcher

Spelare från olika Kropps lag tog hand om coachandet av lagen och var domare under dagen.

Segrare blev till slut Sommarhemsskolan som besegrade Fridaskolan i finalen.

– De vann fyra av fem matcher. I övrigt tycker jag att samtliga matcher var väldigt jämna, det var ingen match där siffrorna rann iväg, säger Blombäck.

Under hösten har damlagets Natasa Camdzic varit ute i flera skolor och hållit i handbollsträningar i förhoppningen om att locka nya spelare till turneringen och nya ungdomsspelare till föreningen.

– Vi hoppas att så många som möjligt väljer att spela hos även efter klasshandbollen, det är vårt primära mål, säger Gunnar Blombäck.

"Positiv respons"

När han summerar årets klasshandboll är han väldigt nöjd.

– Vi har fått positiv respons både från spelare och föräldrar, de tycker att arrangemanget var väldigt bra. Vi är också själva jättenöjda med arrangemanget.

Redan nu finns planer på att arrangera ett liknande arrangemang redan till vår. Men först väntar utvärdering av helgens klasshandboll, menar Gunnar Blombäck.

– Vår plan är att arrangera ett liknande arrangemang redan till våren. Men först och främst måste vi se om vi har möjligheter och resurser till det.