LÄMNAR IFK. Dennis Fredriksson byter fotboll mot motorsport.
LÄMNAR IFK. Dennis Fredriksson byter fotboll mot motorsport. Bild: Christer Lindgren

Fredriksson lämnar IFK Uddevalla

Han bytte klubbchefsjobb i simning mot fotboll. Nu går Dennis Fredriksson till en anställning inom en ny idrott.

ANNONS
|

Skälen till beslutet är flera.

– Ja, jag har inte den mängd tid för jobbet som klubben förtjänar. Samtidigt är vår ordförande, Jan-Inge Carlsson mer tillbaka i verksamheten vilket gör en del av mitt arbete överflödigt.

– Jag är stolt över att kunna lämna en växande klubb och fungerande organisation i ordning och reda och en positiv ekonomisk trend. Samtidigt önskar jag att jag kunnat utveckla anläggningen mer. Där finns underhåll och renoveringar och jag hoppas att kommunen kan bidra. Den här föreningen behövs i norra Uddevalla.

Fredriksson lämnar dock inte IFK helt och hållet.

– Nej, jag gillar den här klubben och människorna i den så jag blir kvar i kulisserna och kommer att bland annat jobba med hemsidan.

ANNONS

Fredriksson har inga problem att fylla dygnet med annat arbete. Redan i måndags började han en halvtidstjänst som marknadschef inom svensk speedway.

– Jag kommer att ha ansvar för sändningsrättigheter och större sponsorer för elitseriens åtta klubbar. Jag har alltid haft ett stort motorintresse och kollar motorsport på tv varje dag. Jag ser fram emot att jobba med den idrott som har det tredje högsta publiksnittet i landet, säger Fredriksson.

Sedan arrangerar han också internationella tourtävlingar inom simningen i Sverige, Norge och Finland samt Challengerprojektet i Uddevalla där flera idrottsevenemang samordnas.

ANNONS