Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mästare. Linn Grant och Frida Kinhult deltog i laget som vann EM.

Frida Kinhult segrade i lag-EM

Sverige var favoriterna – som höll. Skaftös Frida Kinhult var en del i laget som vann EM-guld i Finland i helgen.

Det svenska flicklandslaget klarade favoritskapet och tog guld när de i finalen av Europamästerskapen för lag besegrade Italien på finska St. Laurence Golf strax utanför Helsingfors.

– Just nu känner jag mest lättnad. Vi var favoriter, vi är bäst och har jobbat stenhårt i många år för detta. Men det är enormt att de här tjejerna får uppleva den här glädjen tillsammans. Nu siktar vi mot Junior Solheim Cup, VM och nästa nivå, säger Fredrik Wetterstrand, coach flicklandslaget, till svenska golfförbundets hemsida.

Frida Kinhult från Skaftö GK var tillsammans med sina fem lagkamrater bäst i helgen. De spelade två inledande kvalronder före Tyskland och Frankrike besegrades i kvarts- och semifinal.

Finalen mot Italien spelades i två foursomematcher på förmiddagen och fem singelmatcher på eftermiddagen. Maja Stark och Frida Kinhult vann sin match och efter singelsegrar för Stark och Beatrice Wallin så var Sverige Europamästare utan att han släppt en enda match i finalen.

Segern innebär att Sverige 2018 bjuds in till lag-VM i Japan. Innan dess är det PING Junior Solheim Cup i augusti i år och kvalspelet dit avslutades i samband med EM.

Sverige kommer att ha minst fyra spelare – där Frida Kinhult är en av dem – i det europeiska juniorlaget som 15–16 augusti möter USA på Des Moines Golf & Country Club i Iowa.