Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Frillesås jublar efter 3–0-segern mot Motala i den halländska klubbens första elitseriematch någonsin på hemmaplan.

Frillesås hade julafton i hemmapremiären

Halländska Frillesås vann sin första elitbandymatch nånsin på hemmaplan med 3–0 mot gästande Motala.

Fredrik Brandin gjorde två mål och målvakten Jakob Hugoh stod för den ovanliga bandyprestationen att hålla nollan. Men segern i den första elitseriematchen genom tiderna på banan i den halländska skogen var nog ändå allra skönast för spelarna som fostrats här, och i vissa fall återvänt efter utflykter till andra, mer etablerade klubbar.

- Det var en jättegrej för klubben när vi fick tillbaka bröderna Fredrik och Mattias Johansson, säger Lars-Johan Svanström, ordförande i Frillesås BK.

Kunde inte jobba

Mattias Johansson var inblandad i premiärens 2–0-mål, men medger att bollen gick från någon annan spelare in i mål. Kanske kan statistiken bjuda Johansson på målet ändå. För den speciella dagen.

- Jag fick nypa mig i armen i morse, säger han efter hemmapremiären.

- Det var som att vakna på julafton ungefär, gånger två. Jag var på jobbet och kände vid lunch att jag inte kunde jobba mer, jag kunde inte koncentrera mig.

TT: Vad jobbar du med?

- Jag gör bandyklubbor! Jag är komposittekniker, säger Mattias Johansson, som återvänt till moderklubben efter sejourer i Kungälv och Villa.

"Varit för naiva"

825 personer såg den sydligaste matchen hittills i svensk elitbandy. De allra flesta gladdes åt en historisk hemmaseger mot ett ineffektivt Motala. Nycklarna för Frillesås var målvakten Jakob Hugoh (från Sjöalt i södra Halland), ett väl samlat försvar, en del fina anfall och en rejäl kämpainsats.

- Vi kanske har varit lite väl naiva och anfallsglada, säger Mattias Johansson om Frillesås fem inledande förluster på bortaplan innan vädret äntligen tillät spel på Sjöaremossen – där hallänningarna inte förlorat en seriematch sedan i december 2015.

Men redan på onsdag hotas sviten igen, när storlaget Västerås SK gästar isbanan som omges av tall och björkar.