Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Frillesås hemmapremiär i elitseriedebuten i bandy riskerar att bli flyttad på grund av mildvädret. Här tränaren och spelaren Mattias Johansson. Arkivbild.

Frillesås utan is inför bandypremiären

Sensationslaget Frillesås BK i bandyns elitserie står inför ett stort dilemma. På lördag gör de debut i den högsta serien men på hemmabanan Sjöaremossen går det ännu inte att lägga is. Vädret är för milt.

- Får vi ett "sketår" då har vi haft säsonger då vi knappt haft is i november månad för att det varit så milt. Och det vill vi absolut inte. Vi håller tummarna så mycket det någonsin går. För det krävs att vi kommer på stor bana i början på november på vår hemmaplan, säger ordförande Lars-Johan Svanström till P4 Halland.

Sjöaremossen har stor betydelse för klubben. Frillesås har inte förlorat på hemmaplan på över två år.

Frillesås ska spela sin första hemmamatch mot Motala den 31 oktober. Nu är risken stor att matchen får skjutas upp. Och inför premiären mot Edsbyn på lördag har laget inte kunnat träna som man önskat.

- Det är lite speciellt. Vi tränar på bortaplan kan man säga. Just nu tränar vi på en hockeyrink i Kungsbacka, tre mil bort, säger tränaren och spelaren Mattias Johansson.