Albin Lagergren gjorde sex mål i Kristianstads segermatch mot Aranäs. Arkivbild.

Full pott i tjuvstarten för Kristianstad

IFK Kristianstad blir svårt att tas med i handbollsligan. Efter 29–18 på Aranäs har det regerande mästarlaget två segrar tillgodo på konkurrenterna – inför första omgången.

|

I helgen spelas första omgången i herrarnas handbollsliga.

Då har mästarlaget IFK Kristianstad tjuvstartat med två matcher för att skapa schemaluckor för höstens Champions League-spel. Mot Aranäs (utbruten match ur sjunde omgången) blev det, precis som i premiären mot Karlskrona (tredje omgången), till slut en klar hemmaseger för guldfavoriten.

Bortalaget hängde med bra till halvtidsvilan, 11–13, men efter paus vandrade Kristianstad i väg i målprotokollet. På knappt tio minuter förvandlades 15–13 till 22–14. Till slut blev differensen elva bollar, 29–18.

- Vi har börjat bägge matcherna väldigt dåligt men tagit tag i det i andra halvlek, sade högernian Albin Lagergren till C More.

Det var från landslagsmannens position som målen strömmade in. Lagergren satte sex bollar och norrmannen Stig Tore Moe Nilsen träffade rätt åtta gånger. Totalt hade Kristianstad 65-procentig utdelning från nio meter.

- Vi får bra lägen av de andra spelarna. Då gäller det att sätta dit dem, sade Lagergren.