Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Djurgårdens Linus Johansson ser fram emot spel i ett fullsatt Globen. Arkivbild.

Fullsatt Globen ska lyfta Djurgården

En förlust till och gulddrömmen går i kras. Djurgården har ett tufft läge i semifinalserien mot Skellefteå – men hoppas på att lyftas av ett fullsatt Globen.

Serietvåan har en brant uppförsbacke efter förlängningsförlusten i Skellefteå i måndags kväll.

Underläge med 1–3 i matcher är ett tufft läge – men...

- Det är inte omöjligt, men svårt. "Musse" berättade att han varit med och vänt en gång, säger Linus Johansson och pratar om assisterande tränaren Mikael Håkanson som gjort det med Linköping.

Det finns fler exempel:

- Timrå löste det mot Karlskrona (i SHL-kvalet) och Skellefteå förlorade ju ett 3–1-överläge i fjol, säger Johansson.

Samtidigt vill Skellefteå inget annat än att säkra en finalplats mot Växjö på första försöket.

Exklusiv skara

I slutspelshistorien har det hänt fem gånger att lag vänt 1–3-underläge till seger.

Djurgården vill skriva in sig i den exklusiva skaran som för tillfället består av tre klubbar – Frölunda (som lyckats tre gånger), Linköping och HV71.

Flytten från Hovet till Globen blir en energihöjare. Djurgården har SHL:s mest högljudda publik till vardags – addera nästan 6 000 till de 8 102 som fått plats på Hovet under slutspelet så kan det bli... galet.

Vid lunchtid på tisdagen passerades 13 000 sålda biljetter.

- Vi har ett fullsatt Globen bakom oss, kan vi använda det på ett bra sätt kommer det att vara ett enormt tryck där inne, säger tränaren Robert Ohlsson.

Större marginaler

Djurgården har frågetecken för centern Lukas Vejdemo som fick bryta matchen i Skellefteå. Sebastian Strandberg ersätter om Vejdemo inte kan spela.

Matchserien mot Skellefteå har varit jämn. Två matcher har gått till förlängning, Djurgården har förlorat båda trots 2–0-ledning.

- När vi har haft ledningen så har vi bjudit in dem. De har inte behövt göra något bra. Det är något pass eller rensning som gått fel. Vi måste spela med lite större marginaler, säger Linus Johansson.

Han har haft ett produktivt slutspel, är delad tvåa i Djurgårdens poängliga med åtta poäng, två mål och sex assist. I måndags assisterade han till bägge Djurgårdsmålen. Det kan bli sista natten med gänget då hans kontrakt går ut och det har ryktats om en flytt till Färjestad.

- Det är alltid den känslan med lag man spelar, vare sig man har 20-årskontrakt eller ett år. Det kommer aldrig att vara samma lag som spelar igen. Man vill inte slänga bort något så bra som vi har skapat med det här laget. Det kommer att vara desperation, det brinner i oss alla där inne, säger han och nickar med huvudet mot omklädningsrummet.