Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bosko Orovic har mordhotats. Arkivbild.

Gais har polisanmält tränarhot

Flera anställda i Gais, bland andra A-lagstränaren Bosko Orovic, har hotats. Fotbollsklubben har gjort en polisanmälan och "ytterligare åtgärder är planerade".

- Det är klart att det var jobbiga dagar. Jag är inte mer än människa. Jag gjorde bort mig och fick ta konsekvenserna. Sedan tycker jag att det är tråkigt att det gick så långt som till mordhot, då blev det lite jobbigare. Även om det inte var lika jobbigt för mig som det var för min fru och mina barn", säger Bosko Orovic till Göteborg-Posten.

Orovic säger att han har mordhotats vid tre tillfällen. Det skedde efter att han hade uttalat sig negativt om supportrarna efter en superettanmatch mot Brage i augusti.

Hoten framfördes via brev, telefon och ett ansikte mot ansikte.

- Det största misstaget jag någonsin kunde göra var att göra som jag gjorde, att jag inte var tydlig med att det rörde sig om en liten procent av supportrarna som höll på, var dumt, säger han.

Orovic är inte den enda som har drabbats. På den egna hemsidan skriver Gais att det under hösten har förekommit flera allvarliga hot mot klubbens personal och matchfunktionärer.

"Detta är självklart helt oacceptabelt och klubbens policy är att alltid polisanmäla hot mot de som jobbar för klubben. I ett fall har polisanmälan redan upprättats och ytterligare åtgärder är planerade. Vi kommer också att ta extra hänsyn till det som hänt när vi, tillsammans med polis, planerar vårt säkerhetsarbete kring våra engagemang under nästa år".