Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bosko Orovic på upptaktsträffen inför superettan, där tränarna i serien tippade Gais som tvåa i sluttabellen efter Helsingborg.

Gaistränaren: "Klart vi vet att vi är bra"

Gais har fått beröm för offensiv fotboll och bra resultat, framförallt i Svenska cupen. Nu tippas laget i toppen av superettan.

Förra säsongen slogs Gais på nedre halvan i superettan och räddade kontraktet i sista omgången, med Bosko Orovic som tränare sedan sommaren. Motståndare i sista matchen var Varberg, med Jörgen Wålemark som tränare. Nu ställs de två herrarna mot varandra direkt igen – men Wålemark har flyttat till Jönköpings Södra, som ramlade ur allsvenskan i höstas.

- Gais har gått som tåget på försäsongen, säger Jörgen Wålemark.

Slog ut allsvenskar

Göteborgarna vann sin grupp i Svenska cupen före Elfsborg och Hammarby, men förlorade knappt mot Östersund i kvartsfinalen.

- Vi tror på det vi håller på med. Offensivt spel med tuff press. Vi vet om våra roller och är ödmjuka, säger Bosko Orovic.

Han var en stor offensiv talang som aldrig fick riktig fart på spelarkarriären, trots spel i bland annat Häcken. Orovic har i efterhand konstaterat att han tränade för lite. Nu är 45-åringen själv tränare för laget han hållit på som supporter sedan barnsben.

- Det är lite småjobbigt ibland. Passionen sitter ju där för färgerna och laget. Man får hålla tillbaka ibland, så är det, medger Bosko Orovic.

Gais har satt som mål att nå allsvenskan 2020.

- Vi tror på oss själva. Men vi kommer att jobba vecka för vecka, säger Orovic.

Nya tag i Jönköping

Ibland går det dock inte som fotbollsledare tänkt sig. Det vet man i J-Södra, efter degraderingen i höstas.

- Jag tror att det var en överraskning för klubben att de till slut hamnade i kval och även föll i det, säger nye tränaren Jörgen Wålemark.

Jönköping åkte ner på kvalplatsen i allsvenskans sista omgång, och blev utslaget av Trelleborg i kvalet.

- Vi har tappat lite spelare som var bärande tidigare, och in med elva nya, konstaterar Wålemark om sitt nya lagbygge.