Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Rasmus Blomberg gjorde sex (!) av målen när Rockets vann borta mot Sisjön. Bild: Christer Lindgren

Galen vändning av Rockets i måstematchen

Underläge med fyra mål efter en dryg period. Då vände matchen. Ordentligt. Rockets gav sig själva chansen att klara sig kvar i division 1.

På fredagskvällen spelades den nästa sista kampen när jumbon Sisjön tog emot Rockets i Salming arena strax söder om Göteborg. Det började inte bra för Rockets - men slutade i en explosion.

Rasmus Blomberg gjorde sex av målen när Rockets stod för årets vändning. 4-0 blev till 5–13 och laget tog den första av två nödvändiga vinster i slutet av säsongen.

"Verkligen en islossning"

– Helt otroligt. Vi var tända men det låste sig, vi kom fel och så vände spelet och de gjorde mål. Men inte ens vid 0–4 gav killarna upp. Det var verkligen en islossning och vi var ikapp på ett nafs. I den andra perioden var det match och nerver fast vi var bättre. I tredje tog vi över helt och de orkade inte, säger Martin Svedberg, tränare i Rockets.

Har du varit med om någon liknande vändning?

– Det här var nog ganska unikt och jag kan inte minnas att jag varit med om det. Det är jätteskönt och vi är nöjda, glada och firar nu, samtidigt som vi sneglar mot den sista matchen nästa helg.

Rasmus Blomberg gjorde tre assist att lägga till de sex målen där kedjekompisen Dennis Lindblom hittade rätt tre gånger. Duon var givetvis viktiga i Rockets.

– Förstalinan har haft problem med målskyttet och det haltade i början nu också. Den som jobbade otroligt mycket idag var Viktor Vestin som bryter och lägger upp för killarna längst fram. Han förtjänar också att hyllas, säger tränaren.

Ny ödesmatch nästa helg

Uddevallalaget klev över nedflyttningsstrecket, i alla fall tills på lördagen då Alingsås slog Partille efter förlängning. Alingsås har därmed två poäng mer än Rockets inför den sista omgången.

Då kommer det att bli riktigt spännande, för i seriens sista match möts just Rockets och Alingsås. Söndagen den 17 mars avgörs vilket lag som får följa med Partille och Sisjön ner i division 2. En seger efter ordinarie tid är alltså ett måste för Rockets.

Matchen

Division 1 västra Götaland, innebandy

FBC Sisjön–WH Rockets 5–13 (3–0, 1–6, 1–7)

Mål, Rockets: Rasmus Blomberg 6, Dennis Lindblom 3, Edvin Fridman 2, Oskar Hellsén Palmqvist, Rasmus Olsson.

Tabellen