Det var i ett av höstens möten med HV71 som Joel Gistedt stod för en av SHL-säsongens snyggaste räddningar. Kanske rentav den snyggaste.
Det var i ett av höstens möten med HV71 som Joel Gistedt stod för en av SHL-säsongens snyggaste räddningar. Kanske rentav den snyggaste.

Gistedt kan ha gjort årets räddning

Den svettiga plocken mot HV71 är med i omröstningen om säsongens bästa räddning i SHL.

ANNONS
|

Nyligen tog säsongen slut för målvakten Joel Gistedt från Uddevalla när hans BIK Karlskoga inte gick vidare till direktkvalet till SHL.

Men än är han med i ett slutspel: det om årets räddning i SHL. En bedrift i sig med tanke på att han bara spelade fyra matcher i SHL förra säsongen.

– Det var ju kul att jag hann med att göra något bra. Det blev tyvärr inte så många räddningar i SHL, säger han.

Gistedt gjorde räddningen under sin korta sejour i Brynäs, när laget mötte HV71 i oktober. HV:s forward Erik Christensen friställdes och sköt pucken mot det vidöppna målet, men där dök Gistedt upp med plockhandsken och stod för en fantomräddning på mållinjen.

ANNONS

– Jag hann inte tänka så mycket annat än att jag ville ta pucken. Så jag försökte hålla upp kroppen och täcka så mycket yta som möjligt. Den satt bra i plocken.

Du har ju även gjort mål den här säsongen. Vad är häftigast – det eller en riktigt svettig räddning?

– Där får jag nog ändå säga målet. Det var förbannat kul. Jag har försökt bra många gånger under karriären, och den gången lyckades jag. Och det var ju extra kul eftersom det bidrog till att vi vann matchen.

I kvartsfinalen av omröstningen ställs Gistedt mot förre lagkamraten i Brynäs, Bernhard Starkbaum.

I de andra kvartsfinalerna ställs Mikael Tellqvist mot Julius Hudacek, Justin Pogge mot Markus Svensson och Viktor Kokman mot Jesper Eriksson.

Följ den här länken för att se räddningen och lägga din röst.

ANNONS