Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Måste få fart på målskyttet. Örjan Glans och tränarkollegan Bosse Wålemark har inte fått se ett enda Ljungskilemål i superettan ännu. Lossnar det i den fjärde omgången hemma mot Falkenberg i morgon?

Glans talar ut om kollapsen

I helgen svimmade han av utanför Landskrona IP.I dag, onsdag, är Örjan Glans tillbaka på jobbet.I rollen som tränare för Ljungskile SK.

Det var före superettan-mötet mellan Landskrona Bois och Degerfors i lördags som 53-årige Örjan Glans svimmade av utanför arenan. Han kvicknade till och gick vidare mot insläppet. Där svimmade han av två gånger till.

Han slog också upp ett sår i huvudet i samband med att han ramlade omkull på asfalten.

Örgryte-tränaren Janne Andersson som också skulle se matchen i Landskrona, blev vittne till händelsen och följde med Örjan Glans till Skånes universitetssjukhus i Lund.

– Janne Andersson är min hjälte. Han följde med mig till akuten och stannade kvar där i flera timmar. Sedan tog han hem min telefon och plånbok som låg kvar i bilen, säger Glans som fick lämna sjukhuset under måndagen.

Kände sig utlämnad

Nu berättar han för Bohusläningen om den dramatiska helgen.

– Sjukvården gjorde ett kanonjobb och jag är väldigt tacksam för det. Samtidigt kände jag mig utlämnad när jag låg kvar på sjukhuset utan varken pengar eller andra kläder än de jag kom dit i. Så småningom hittade jag en gammal Sydsvenskan som jag läste noga och på kvällen såg jag lite fotboll, handboll och Wallander på tv, säger Örjan Glans.

Enligt läkarna hade Glans drabbats av ett blodtrycksfall, men efter röntgen och andra undersökningar hittades inga bestående fel. Därför fick han lämna sjukhuset under måndagen.

Hur gick dina tankar efter den här händelsen?

– Att man får tänka sig för. Jag var i Södertälje på påskafton, och på upptaktsträff i Stockholm i onsdags. Bägge gångerna kom jag hem sent på natten. Jag kanske har stressat lite väl mycket den senaste tiden.

Eftersom Örjan Glans fick tillbringa helgen på sjukhus i Lund missade han Ljungskiles premiärmatch mot Syrianska. Men till hemmapremiären mot Landskrona ska han vara tillbaka på bänken.

Redan i går var det tänkt att han skulle vara med på träningen, men han kände sig kraftlös på morgonen och valde att stanna kvar i hemmet Göteborg i stället.

I dag är han tillbaka på jobbet på Starke Arvid arena.

Med en ny erfarenhet i bagaget.