Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henok Goitom med Lennart Johanssons pokal.

Goitom hyllade kollektivets mentala styrka

Henok Goitom fick äntligen sitt SM-guld. Veteranen växte ut till en ledare och frontfigur som bar laget genom många, svåra perioder.

Goitom, 34, spelade samtliga 30 matcher, en bedrift i sig av en spelare i hans ålder och med den skadehistorik han bär på.

Men efter hyllningarna i Kalmar valde han istället att peka på kollektivets styrka som den främsta anledningen till klubbens tolfte SM-guld.

- Jag tycker att vi visar att vi är mentalt starka. Titta på det som hände Daniel Sundgren, sedan "Nisse" Johansson, Robert Lundström, Jesper (Nyholm), säger Goitom.

Han syftar på de svåra motgångarna som drabbade truppen.

- Och kolla idag. Det är fyra, fem, sex startspelare som inte spelar sista matchen där det betyder så jäkla mycket.

- Men inte en enda gång har vi tyckt synd om oss själva. I och med att vi haft så många motgångar klarar vi av att hantera en dag som den här. Det känns extra skönt att vinna SM-guld när vi har bänkspelare som kommer in och är delaktiga i den här matchen, säger Goitom.

Han lade ingen större tankemöda när han fick reda på att Norrköping tagit ledningen mot Häcken.

- Vi sade innan matchen att det inte spelar någon roll vad de gör där borta, vi ska klara det här själva, säger anfallaren.

Men trots euforin grämde det fortfarande att han och resten av laget inte fick fira med 50 000 åskådare på Friends arena förra söndagen.

- Det är klart att hade vi avgjort mot Sundsvall hade det varit lite mer glädje än det var i dag. Nu blir det en mix mellan glädje och lättnad.