IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson. Arkivbild.
IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson. Arkivbild.

Göteborg till angrepp mot riksombudet

IFK Göteborg vill slippa ytterligare bestraffning för den avbrutna cupmatchen mot Gais i slutet av februari. Nu går klubben till hårt angrepp mot Svenska fotbollförbundet och förbundets riksombud Henrik Engvall.

ANNONS
|

"Blåvitt" skriver i sitt överklagande bland annat att riksombudet visar upp en "grav ovilja och brist på kontextuell förståelse". Anledningen är att Engvall anmält klubben till disciplinnämnden för brister i kontrollen av arenan inför derbyt och brister då publiken visiterades.

- Det känns som att de är alldeles för fokuserade på att peka finger och utse syndabockar bland klubbarna i stället för att arbeta förebyggande i frågan, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson till Göteborgs-Posten.

ANNONS

- Det vore helt horribelt om man skulle straffa oss.

Henrik Engvall säger till GP att han inte vill kommentera kritiken.

Cupderbyt mellan IFK Göteborg och Gais den 25 februari, som spelades på Häckens hemmaarena på Hisingen, avbröts sedan ett stort antal fyrverkeripjäser skjutits in mot planen. Det visade sig senare att pyrotekniken av allt att döma hade varit gömd i ett låst förråd på arenan.

IFK Göteborg dömdes senare till en 0–3-förlust i matchen. Efter riksombudets anmälan riskerar klubben dock dessutom att straffas med delvis stängda läktarsektioner i en kommande hemmamatch eller böter.

TT
ANNONS