Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Kaptenen. Granit Berisha leder sitt IFK Uddevalla i kvällens SFL-premiär i Agnebergshallen.

Granit siktar mot SM-guld

Med två häftiga landskamper bakom sig kommer Granit Berisha med sitt IFK Uddevalla till SFL-premiären. – Nu är det bara guld som gäller, säger han.

I kväll är det dags för premiär i Svenska futsalligan (SFL) då IFK Uddevalla möter Borås AIK i Agnebergshallen. Den första matchen i serien där de två främsta lagen senare går till SM-semifinal och en final som spelas i Helsingborg i mars.

IFK Uddevallaspelaren Granit Berisha fick bästa möjliga uppladdning inför Boråsmatchen med två tuffa landskamper under helgen som gick. Visserligen blev det två förluster mot Tjeckien men många erfarenheter vunna.

– Det var häftigt att möta ett så skickligt lag, de är topp-tio i Europa så det var två riktigt bra matcher. Det går fort om man gör misstag och de straffar oss direkt, säger 25-årige Berisha efter 4–6 och 3–6.

Med i landskamperna fanns också klubbkamraterna Fredrik Söderqvist och Petrit Zhubi. Den sistnämnde gjorde ett av de svenska målen.

När SFL startar är i stort sett hela IFK:s futsaltrupp komplett. Marcus Gerd har varit skadad en period men kan troligen spela. Robert Bagger är kvar i seriespel med FC Trollhättan och deltar inte mot Borås. Resten är tillgängliga.

– Vi har utvecklats för varje säsong som gått. Vi har spelat ihop oss och tränar mycket på taktiska detaljer, säger Granit Berisha som också känner en personlig utveckling.

IFK:s senaste tävlingsmatch var SM-finalen som gick i Agnebergshallen i februari. Då blev det knapp förlust mot IFK Göteborg (4–5) i en välspelad final.

– Det svängde fram och tillbaka. Vi lyckas göra fyra mål och bjöd på en riktigt bra final. För oss som är från Uddevalla så hade det varit drömmen att vinna den finalen med allt stöd vi hade. Vi är så revanschsugna och har ju förlorat två finaler mot dem nu. Nu är det bara guld som gäller, säger Berisha.

Genrepet vann IFK mot Oddevold med 7–1 för en dryg vecka sedan. Mest anmärkningsvärt var att väldigt många hade kommit till Agneberghallen för att se en träningsmatch i futsal.

– Vi blev jättechockade när vi såg att 300 kom och tittade. Det var riktigt kul att se och visar att folk är intresserade av futsal i Uddevalla. I seriepremiären hoppas jag att det blir det dubbla.

Vad kan publiken förvänta sig av IFK Uddevalla i år?

– Vi ska sätta defensiven först och främst, det har vi lagt ner oerhört mycket tid på. Offensiven finns inte så mycket att träna på, vi vet vad vi ska göra när vi går framåt. Vi siktar på att ta guldet i år.

Hur är du som lagkapten?

– Jag är öppen, ödmjuk och pratar gärna med de andra. En väldigt go kille har jag fått höra.

Är det någon spelare som vi ska hålla ett extra öga på i år?

– Donat Gashi växer för varje träning. En ung och bra futsalspelare som har det i sig.