Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landslagskaptenen Andreas Granqvist.

Granqvist: "Det är flytta hem som gäller"

Landslagskaptenen Andreas Granqvist bestämde sig i januari för att flytta hem till Helsingborg i sommar. Nu försöker hans ryska klubb FC Krasnodar få honom att stanna. Svaret blir "njet".

Krasnodar ligger just ny fyra i ryska ligan, men är bara en poäng bakom CSKA Moskva som håller kvalplatsen till Champions League.

Granqvist, kapten även i sitt klubblag, är uppskattad och klubbledningen ser gärna att han omprövar beslutet att flytta hem.

"Rätt steg för oss"

- Jag var ganska tydlig med att det är flytta hem som gäller. De förstår min och familjens situation. Jag har varit där i fem år och vi kände att det var rätt steg för oss. Vi väntar tillökning, en dotter till i sommar. Det är ett beslut som vuxit fram, inget enkelt beslut men jag är glad över att flytta hem till Helsingborg och förhoppningsvis spela några år till.

- Jag har bott utomlands i tolv år. Vi saknar Helsingborg där vi har ett fast boende som väntar på oss, säger han.

Granqvist gör sin 70:e landskamp om han spelar mot Chile på Friends på lördag. Några landskamper till blir det definitivt, men frågan är hur många.

Blågul även efter VM?

Om VM i Ryssland avslutar hans landslagskarriär vet han inte.

- Jag tog så klart ett snack med Janne (Andersson, förbundskaptenen) innan jag tog det här beslutet att flytta hem. Vi har fullt fokus på VM nu och sedan får vi se hur jag och kroppen känner sig. Dessutom måste jag prestera. Vi får se efter VM hur situationen är.

- Vi bestämde oss för att prata om det efter VM.

Den dag Granqvist kliver av Olympia väntar jobbet som sportchef i Helsingborgs IF.

- Det var inte en avgörande faktor, men när man kommer upp i ålder bör man fokusera på vad man ska göra efter karriären. Jag är ingen person som bara vill ligga hemma på soffan och ta det lugnt. Att få en så roll... det är klart att det påverkar.

Ett HIF i superettan väntar efter VM-äventyret.

- Det känns som om man fått ordning på laget, fått in en bra stomme och jag hoppas att det går vägen och att vi går upp i allsvenskan.

Hur viktiga är landskamperna mot Chile och Rumänien?

- De är jätteviktiga. Det är sista chansen för oss att spela ihop oss och sista chansen för Janne att se fler spelare inför trupputtagningen.