Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges Andreas Granqvist och Perus Paolo Guerrero under lördagens fotbollslandskamp mellan Sverige och Peru på Ullevi i Göteborg.

Granqvist: Inte roligt att behöva få hot

Andreas Granqvist säger att han fick motta hot efter sina uttalanden om Perus stjärna Paolo Guerrero. Den svenske lagkaptenen menar att allt handlade om en feltolkning av hans citat.

I samband med en VM-kvalmatch mot Argentina testades Guerrero positivt för ett ämne som bildas i kroppen vid intag av kokain. Han stängdes av i 14 månader och skulle först missa VM, men fick efter överklagan rätt i Schweiz högsta domstol – Bundesgericht eller Tribunal fédéral – och kan nu vara med.

Häromdagen sade Andreas Granqvist till bland andra TV4:s Fotbollskanalen att han tyckte att Guerrero borde stoppas från VM om han har stängts av för dopning.

Besviken på rubrik

Nu backar den svenske mittbacken. Först gick han ut på Instagram och klargjorde, på spanska, att idrottspersoner som använder förbjudna ämnen ska stoppas men att Guerrero, som har friats, självklart är berättigad att spela.

Efter matchen mot Guerreros Peru berättade Granqvist att han hade hört av sig till det peruanska landslaget inför mötet och förklarat att hans citat vid rubriksättningen blivit tagna ur sitt sammanhang. Citatet i rubriken löd: "Han borde stängas av från VM".

- Jag hörde av mig till dem för att jag var besviken på att man tog ut olika ord, och inte hela meningar, till rubriken. Jag ville klargöra vad jag hade sagt och var jag stod, sade Andreas Granqvist.

"Ganska stor skillnad"

Någon osämja finns inte mellan honom och Guerrero, sade han vidare.

- Det var helt okej, det var inga bekymmer. Men det är inte roligt när jag ska behöva stå och svara på sociala medier och få hot och så, när inte rubriksättningen är korrekt, sade Andreas Granqvist.

- Artikeln är bra, men rubriken är inte bra. Ett "om" gör ganska stor skillnad. Det är ju om han hade åkt dit, och om han hade tagit det. Men nu har han blivit friad så då har han inte tagit det, så då tycker jag att han ska spela fotboll.