Profilstarkt. Rasmus Elms Kalmar FF väntar Grebbestad i cupen.
Profilstarkt. Rasmus Elms Kalmar FF väntar Grebbestad i cupen.

Grebbestad mot allsvenskt cupmotstånd

Kalmar FF gästar Siljevi i Svenska Cupen. Den största matchen i Grebbestads historia?– I alla fall topp två, säger sportchef Peter Svensson.

ANNONS
|

1983 – det var senast, och hittills enda gången, Grebbestads IF tävlingsspelade mot ett allsvenskt lag. Då utgjorde Häcken motståndet.

Nu är det dags igen. När Svenska Cupens andraomgång lottades under torsdagen stod det klart att Kalmar FF, svenska mästare 2008, väntar.

– Blåvitt, Häcken och Gais hade kanske varit ännu roligare. Men strax därefter kommer lag som Kalmar, det är en anrik klubb. Det är i alla fall topp två största matchen i vår historia, säger Grebbestads sportchef Peter Svensson.

Via Facebook gav han Grebbestadsspelarna beskedet.

– De verkar väldigt nöjda och inspirerande. Det blir den största matchen i deras karriärer.

ANNONS

Och ett fint tillskott i klubbkassan lär en hemmamatch mot allsvenskt motstånd innebära.

– Det är klart att det betyder en del. Jag kan tänka mig att publiksiffran kan landa någonstans runt tusen personer. Gångra det med hundra...

Hur bedömer du era chanser?

– Det är klart att de inte är jättestora, det förstår vi. Samtidigt är det mitt i den allsvenska säsongen för deras del och vi vet inte vad de kommer med för lag. Det är möjligt att de tror att Grebbestad är lättare att slå än vad vi faktiskt är. Och större under har skett.

Matchen ska spelas antingen onsdag 24 eller torsdag 25 augusti.

För Ljungskiles del väntar en resa till Skåne och match mot vinnaren av ÖsterlenFF och KristianstadFC.

ANNONS