Joakim Berggren gjorde det avgörande målet när Grebbestad vann mot Vänersborg. Bilden tagen vid ett tidigare tillfälle. Bild: Erik Weiefors

Grebbestad på kvalplats – efter sent avgörande

Grebbestads IF har kopplat greppet om kvalplatsen till ettan när det återstår två omgångar av division 2. Laget tog hem bortamatchen mot Vänersborgs IF med 3–1 efter ett sent avgörande.

|

Fast det var hemmalaget som öppnade bäst.

Redan efter drygt tio minuter spel hade Vänersborg gjort 1–0.

Andrew Palumbo kvitterade för gästerna i inledningen av den andra halvleken. Men det skulle dröja till matchens slutskede innan Grebbestad kunde avgöra tillställningen.

Joakim Berggren gjorde 2–1 i den 83:e minuten. Och bara fem minuter senare fastställde Thomas Reinfjord slutresultatet till 3–1.

Segern innebär att Grebbestad kliver upp på kvalplats till division 1. Laget har fem poäng upp till serieledande Örebro Syrianska och två ner till tredjeplacerade Stenungsund när det återstår två omgångar.

Grebbestad och Stenungsund möts i den sista omgången i vad som har utvecklat sig till ett riktigt drama i toppen av division 2.