Jonna Malmgren föll i VM-kvartsfinalen.
Jonna Malmgren föll i VM-kvartsfinalen. Bild: Aleksandar Djorovic/TT

Gulddrömmen sprack – Malmgren föll tungt

Jonna Malmgren kan trösta sig med att det kommer fler chanser.
22-åringen missar finalen och kampen om guldet vid VM i Belgrad. Belarusiskan Vanesa Kaladzinskaja vann kvartsfinalen klart – 9–4 – i 53-kilosklassen.

ANNONS
|

Malmgren inledde med 6–3 mot Otgonjargal Ganbaatar från Mongoliet och ställdes tämligen omgående mot Samantha Stewart. Kanadensiskan bjöd på hårt motstånd i en poängfattig åttondelsfinal.

Bara tre delades ut. Malmgren tog två. Vanesa Kaladzinskaja, belarusiskan som tävlar under neutral flagg, var något helt annat att ta itu med i kvartsfinalen. Malmgren förlorade klart.

Malmgren har redan hunnit ta två EM-guld och vann tidigare i år även EM-guldet för U23-brottare.

Redan för ett år sedan var världstrean i allra högsta grad med i snacket om vem som skulle stå högst upp på prispallen i VM. I stället slutade mästerskapet i besvikelse och en femteplats.

ANNONS

Hon kom till VM med förhoppningen att brottas om guldet. Nu får hon vänta och se om det blir återkval på torsdagen och chans att brottas om ett av de två bronsen i klassen.

Johanna Lindborg vann sin första match klart (6–1) mot indiskan Manisha Manishan i 62 kg. Sedan bjöd ukrainskan Iryna Koliadenko på en omgång och slog svenskan med 10–0.

Tindra Sjöberg föll i sin öppningsmatch i 68 kg mot tjeckiskan Adela Hanzlickova med 1–4.

Tio svenskar deltar i VM. De fem främsta i varje klass kvalificerar sig till OS i Paris nästa år. Under nästa säsong finns ytterligare två chanser att kvala till OS.

ANNONS