Hälles Samuel Fitsumbrhan (vänster) svarade för ett starkt lopp i Mölnlycke i helgen. Även Sharmarke Ahmed (mitten) deltog under loppet. Arkivbild. Bild: Karin Carlsson

Hälle dominerade i Mölnlycke

Hälle IF:s elitlöpare visar form mitt under den pågående coronapandemin. Under helgens testlopp i Mölnlycke toppade klubbens löpare prispallen.

|

I det fem kilometer långa testloppet i Mölnlycke startade Hälle med i stort sett alla klubbens elitlöpare.

Loppet löptes i två heat där det i A-heatet var 14 löpare som sprang på 14,44 eller snabbare.

Hälles Samuel Tsegay vann på 14,05. Fast den största sensationen stod kanske ändå klubbens 19-årige talang Samuel Fitsumbrhan för. Fitsumbrhan slutade på femte plats efter att ha sprungit halvmilen på 14,17, en sekund före klubbkompisen Anders Grahl.

Strömstads Mikael Ekvall in som sjua med 14,22 och Hälles svenske rekordhållare på 3 000 meter hinder och maraton, Mustafa Mohamed, slutade nia med 14,25.

Arvid Öhrn svarade för ett starkt lopp efter den långdragna skada han dragits med. Öhrn sprang på 14,34 och var fyra sekunder före Hälles nyförvärv Samuel Pihlström.

Olle Ahlberg noterade 14,44 och 18-årige Sharmarke Ahmed slog till med 14,58.

Damklassen vanns av Linn Nilsson som sprang in på 15,57.