Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Rekordtid. Hälle IF:s Benajmin Åberg satte nytt distriktsrekord på 600 meter.

Hällelöparen slog över 20 år gammalt rekord

År 1995 sprang Ahmed Mohamed, Mustafas äldre bror, 600 meter på tiden 1.23.43. Under söndagen sprang Hälles Benjamin Åberg samma distans på 1.22.68, och satte därmed nytt distriktsrekord.

Under söndagen arrangerade Trollhättans Friidrottsklubb en resultattävling på Edsborgs IP. Med på programmet fanns den lite mer ovanliga distansen 600 meter. Benjamin Åberg, Hälle IF, såg chansen - och tog den. Med sin tid på 1.22.68 satte han ett nytt distriktsrekord. Tidigare innehavare av det rekordet var Ahmed Mohamed, storebror till löparen Mustafa Mohamed, med tiden 1.23.43.

– Det är alltid roligt att sätta nya rekord. Det är en distans som inte springs alltför ofta, så man får passa på, säger Åberg till Bohusläningen.

Men några fortsatta 600-meterslopp under det här året finns det ingen tid för. Istället fortsätter satsningen på löparens huvuddistanser, 400 meter och 800 meter.

– Det har varit en delad satsning mellan de två distanserna. Jag hade tänkt att satsa mer på 800 meter jämfört med i fjol, men sedan fick jag en del bra resultat på 400 meter. Så det har blivit naturligt att satsa lite mer på 400 meter.

Till helgen väntar junior-SM, och där har han planen klar för vilken distans han kommer att lägga fokus vid.

– Jag är anmäld till båda, men skulle jag gå till final i 400 meter ställer jag in 800 meter och enbart satsar på 400.