Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hälletränaren Ulf Friberg tilldelas prestigefyllt stipendium

Hälle IF fortsätter skörda framgångar inom friidrotten. Senast i raden är tränaren Ulf Friberg som tilldelas ett prestigefyllt stipendium.

Det är Riksidrottens vänner som valt att tilldela Friberg Bo Ekelunds stipendium med motiveringen:

”Ulf har funnits inom svensk friidrott i c:a 40 år. Välkänd ledare/tränare i friidrottskretsar landet runt, en framgångsrik tränare som hade ett otroligt mästerskapsår 2020. Ulfs aktiva har tagit ett dussintal SM-guld på seniornivå. Med löpare som Meraf Bahta, Mustafa Mohamed, Suldan Hassan, Johan Rogestedt, Samuel Tsegay m fl behövs knappast en motivering kring Ulfs kompetens som tränare. Hans betydelse för Hälle IF och svensk friidrott är betydande. Ulf är inte bara en framgångsrik tränare utan också en ideell kämpe som finns med på passen för sina aktiva året runt och stöttar i med och motgång.”

Riksidrottens vänner skriver på sin hemsida att stipendiet ska tillfalla “en ideellt arbetande klubbledare, som under avsevärd tid med framgång ägnat sina krafter åt den fria idrottens utbredning och utveckling”.

Bland tidigare pristagare finns friidrottens förbundskapten Karin Torneklint, höjdhoppstränaren Johnny Holm och tränarkollegan i Hälle IF, Christian Persson.