Jack Hermansson, IFK Uddevalla futsals herrlag och Matilda Hellqvist är alla nominerade till Folkets pris.
Jack Hermansson, IFK Uddevalla futsals herrlag och Matilda Hellqvist är alla nominerade till Folkets pris. Bild: Bildbyrån/Håkan Fredriksson

Här är de nominerade till Folkets pris – in och rösta

IFK Uddevalla futsals herrlag, Matilda Hellqvist och Jack Hermansson. Det är de tre kandidaterna som du kan rösta på till Folkets pris vid Uddevalla idrottsgala den 5 april.

ANNONS
|

Fredagen den 5 april arrangeras Uddevalla idrottsgala. Arrangör är Uddevalla Näringsliv. Då ska priset i kategorierna Årets ledare, Årets unga ledare, Årets parasportprofil och Årets eldsjäl delas ut. Pristagare och vinnare i dessa kategorier utses av en jury.

Men det finns ett pris som folket kan bestämma vem eller vilka som får och det är Folkets pris. I år är tre kandidater nominerade.

De nominerade är...

IFK Uddevalla futsals herrar som vann sitt andra SM-guld 2018 och också tog sig vidare till den andra omgången i kvalet till Champions league.

Matilda Hellqvist, sprintern från Uddevalla och IK Orient som just nu tävlar för Ullevi i Göteborg. Under 2018 satte hon personligt rekord på 400 meter, gjorde mästerskapsdebut på EM i Berlin och tog medaljer i SM både på 200 och 400 meter.

ANNONS

Jack "The Joker" Hermansson från Uddevalla har vuxit ut till en världsstjärna inom kampsporten MMA. "The Joker" – som bor i Oslo sedan tio år – har vunnit fem av de sju fajter han gått i UFC (Ultimate fighting championship), den största organisationen inom MMA.

Skicka ett mail till sporten@bohuslaningen.se och rösta på din favorit. Vi tar emot röster fram till 23.59 torsdagen den 4 april.

ANNONS