Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Här är festivalen där alla får vara med: "För barnens skull”

Coronapandemin slog hårt mot kontaktsporten rugby. Men till helgen kan barnen glädjas på nytt när Uddevalla rugby arrangerar minifestival.
– Vi ser verkligen fram emot att komma igång igen, säger klubbens ordförande.

Varje år arrangerar Uddevalla rugby flera olika minifestivaler för de allra yngsta deltagarna. Då bjuder de in andra klubbar i närområdet och spelar matcher och vise versa.

I vanliga fall brukar de arrangera fem festivaler per säsong. Men i år har allt satts på paus, på grund av coronapandemin. Fast till helgen är det dags att starta igång igen. Då bjuder klubben in till festival, men med restriktioner.

– Det är viktigt att vi förhåller oss till riktlinjerna. Så det blir självklart lite annorlunda i år. Vi kommer att spela på olika planer för varje åldersgrupp och se till att det inte är för många intill planerna, säger Monica Häljestig som är ordförande i föreningen.

På minifestivalen är åldersklasserna U6 till U14 som gör upp – men alla får medalj.

– Vi gör detta för barnens skull. Att de ska ha roligt och utvecklas på egen hand. Rugby för de yngsta handlar ju mycket om lek. Just i år har vi dock fått göra det utan närkontakt och träningarna har gått åt att fokusera på individuella ”skills”, säger hon.

Enligt Monica Häljestig har coronapandemin slagit hårt mot klubben som haft svårt att kunna träna. Men nu ser de ändå en start genom minifestivalen, som arrangeras på Bodele under söndagen. Därefter drar träningarna igång på nytt berättar Monica Häljestig.

– Vi ser verkligen fram emot att komma igång igen. Trots att vi tävlar mot varandra är alla vänner vid sidan av. På söndag kommer även min son Alex (spelar rugby för Spartacus rugby club från Partille reds. anm) att vara med och hjälpa till.