Här avslutar Uddevalladomarna sitt första herr-VM

Handbolls-VM var Mattias Wetterwiks och Mirza Kurtagics första seniormästerskap på herrsidan. Och de var kvar i turneringen ända till slutet.

ANNONS
|

På söndagen spelas handbolls-VM:s två sista matchen. Först ut är Tyskland–Frankrike som gör upp om bronset. Direkt efteråt spelas finalen där Danmark och Norge slåss om världsmästartiteln.

Både matcherna går i "Boxen" i danska Herning. I bronsmatchen kommer Sveriges representanter i domarkåren att vara reserver. Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic får göra sig redo om något skulle hända med det kroatiska par som tilldelats matchen.

Två mästerskap nästa år

Domarduon från Uddevalla meddelar genom Mattias Wetterwik att de är väldigt nöjda med sitt mästerskap.

– Vi har dömt sex matcher, varav flera riktigt viktiga och avgörande där två var med hemmanationen Tyskland. Så vi har verkligen haft ett jättebra första herrmästerskap där vi hade som målsättning att göra så bra ifrån oss som möjligt för att kunna visa att vi är med i diskussionen om kommande mästerskap. 2020 är det både EM och OS!

ANNONS

Ett nytt världsmästarlag

Från början var 16 domarpar med i VM men de har blivit färre och färre under turneringen. Till semifinalerna och placeringsmatcherna var det endast sju domarpar kvar där debutanterna från Sverige alltså var med.

VM-finalen döms av portugisiska domare och eftersom varken Danmark eller Norge tidigare vunnit VM så kommer det att bli ett helt nytt mästarlag.

ANNONS