Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jörgen Lindgren lämnar posten som SHL:s vd. Arkivbild.

Hård kritik mot SHL – nu får vd:n gå

Kritiken mot Svenska hockeyligan, SHL, har varit massiv under säsongsinledningen. Nu lämnar Jörgen Lindgren posten som vd. "SHL ska vara något som hela hockey-Sverige känner stolthet över", säger SHL:s ordförande Anders Källström i ett pressmeddelande.

På läktaren, både i SHL och i hockeyallsvenskan, har protesterna varit många och högljudda under hösten. Bakgrunden handlar om flera saker: dels Aftonbladets uppgifter om framtida skärpta licenskrav som skulle göra det svårare att ta sig upp i högstaligan, dels ett internt mejl som Expressen publicerade, där det bland annat stod att banderoller skulle kontrolleras och sociala medier skannas av, för att hantera kritiken.

Respekterar beslutet

Nu lämnar Jörgen Lindgren rollen som vd. Eller rättare sagt: han får sparken.

- Det var dags för någon annan att ta över. Styrelsen har fattat sitt beslut och det respekterar jag, säger Jörgen Lindgren till Expressen.

- Det jag vill säga är att vi har gjort en fantastiskt spännande resa. Det har varit sju och ett halvt år som jag är superstolt över. Vi har säkrat klubbarnas ekonomi för fem–sex år framåt.

Lindgren, som utsågs till vd i april 2011, ersätts av Michael Marchal, som blir tillförordnad vd i väntan på en permanent ersättare.

Ordförande i Växjö

"Vårt ansvar är att svensk hockey och vår publik ska känna att SHL präglas av tillit, transparens och förtroende. Till delar måste det återskapas. Då får vi börja hos oss själva där en ny ledning får ansvaret för det viktiga arbete som ligger framför oss", säger SHL:s ordförande Anders Källström i ett pressmeddelande.

Marchal är ordförande i SHL-klubben Växjö Lakers och sedan 2016 ledamot i SHL:s styrelse. Fram till förra månaden var han också vd och koncernchef för företaget Visma Collectors.

"Jag hoppas kunna bygga och förädla det som vi i SHL har i dag och därmed bidra med stabilitet och trygghet i den spännande resa som SHL och svensk hockey har framåt", säger Michael Marchal.

SHL:s sportchef Johan Hemlin blir samtidigt vice vd i SHL.