Malmös Jens Olsson jublar efter sitt stenhårda slagskott fram till 2–1 hemma mot Brynäs. Malmö vann till slut med 3–1.
Malmös Jens Olsson jublar efter sitt stenhårda slagskott fram till 2–1 hemma mot Brynäs. Malmö vann till slut med 3–1.

Hårdskjutande Olsson: "Den sitter rätt bra"

Malmös backveteran Jens Olsson funderade aldrig när läget att bli matchvinnare dök upp. Med ett stenhårt slagskott sköt 32-åringen gästande Brynäs i sank.

ANNONS
|

När Malmö gjorde comeback i SHL säsongen 2015–2016 svarade backveteranen Jens Olsson för nio mål, men förra säsongen fick 32-åringen nöja sig med en fullträff. I år han varit hetare och mot Brynäs svarade Olsson för sitt fjärde mål på 17 matcher – och vilket mål det var. Linus Fernström i Brynäsmålet hann aldrig reagera på Malmöförsvararens stenhårda slagskott fram till 2–1 knappt fem minuter in på den tredje perioden.

- Jag funderar inte så mycket utan drar på vad jag har och den sitter rätt bra. Det var en härlig känsla att kunna få in den. Jag hade några bra lägen att få in den mot Linköping senast, som jag inte förvaltade, säger Jens Olsson.

ANNONS

Backkollegan skadades

Knappt tio minuter senare slog Olsson en lysande passning från defensiv blå till poängkungen Frederik Storm, som med sitt sjätte mål för säsongen (16 poäng totalt) fastställde Malmösegern till 3–1.

- Det var kanske inte så bra fart på matchen. Vi gjorde en ganska medioker match. Vi gör grunderna men inte mer. Men det är starkt att vinna, säger Olsson.

Hans backkollega Niklas Arell åkte på en tuff tackling av Brynäsbacken Elias Fälth knappt halvvägs in i den andra perioden och Malmöförsvararen kom sedan aldrig ut för spel igen.

- Det är inget vidare, säger Malmötränaren Peter Andersson om Arells status.

- Jag vill avvakta lite till, men det kan vara illa. Det jag hört hittills låter inget bra, fortsätter Andersson.

ANNONS

"Jobbar och sliter"

Jens Olsson lider med sin lagkamrat.

- Det är trist att det händer ens backkollega. Vi har spelat bra ihop under en längre tid, säger Jens Olsson.

Brynäs var annars i ledning efter att Aaron Palushaj satt 1–0 i början av den andra perioden. Kort därefter kvitterade Christoffer Forsberg för hemmalaget och i den tredje perioden vägde Malmö tyngst. Förlusten var Brynäs tolfte för säsongen och vårens SM-finalist är nu nästjumbo i SHL-tabellen.

- Vi jobbar och sliter hela vägen och tyvärr gör vi bara ett mål på de chanser vi skapar och det är svårt att vinna matcher med ett mål framåt, säger Brynästränaren Jan Larsson.

TT
ANNONS