Häckens assisterande tränare Martin Foyston är ångerfull. Arkivbild.
Häckens assisterande tränare Martin Foyston är ångerfull. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Häckens tränare ångerfull efter krokbensförsök

Häckens assisterande tränare Martin Foyston försökte lägga krokben för Djurgårdens tränare Kim Bergstrand efter onsdagens allsvenska match.
– Foyston har varit väldigt ångerfull efteråt och pratat med Kim Bergstrand och bett om ursäkt, säger Häckens klubbchef Marcus Jodin till GP.

ANNONS
|

Tidningen skriver att situationen fastnade på bild, något som även fått stor spridning på sociala medier de senaste dagarna.

Bergstrand går fram till Foyston för att tacka för matchen, Foyston väljer då att nobba Bergstrands handslag och när Djurgårdens tränare vänder sig som försöker Häckens assisterande tränare lägga krokben för honom.

– Det är en riktigt dum grej. Det är oprofessionellt att inte hålla huvudet kallt där. Det är dumt gjort och onödigt av honom, säger Jodin till GP.

Foyston har även haft samtal med Jodin och sportchef Martin Ericsson.

– Han har fått ge sin bild och bett om ursäkt för det och det är där vi valt att börja. Jag vill inte förekomma om det blir några andra åtgärder, säger Jodin.

ANNONS

Nyligen valde Häcken att anmäla Mjällbys sportchef Hasse Larsson till Svenska fotbollförbundet efter att Larsson, enligt SVT, ska ha knuffat Häckens Samuel Gustafsson under en intervju.

På frågan om hur Häcken ser på att de anmäler en motståndarledare för något och att det kort därefter inträffar något med en av deras egna ledare svarar Jodin:

– Tajmingen är väldigt intressant ... sedan finns det väsentliga skillnader i båda fallen. Men tajmingen gör det onekligen speciellt, ja. Sedan är det inget som varken förstärker eller förminskar effekten av det oproffsiga här. Tajmingen är som den är, men det var dumt och oprofessionellt.

ANNONS