Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Nilla Fischer är tillbaka i landslagsmunderingen för första gången sedan VM förra året.
Nilla Fischer är tillbaka i landslagsmunderingen för första gången sedan VM förra året. Bild: Adam Ihse/TT

"Hade varit bättre om jag spelat hela hösten"

Nilla Fischer är tillbaka i landslaget. Men är hon lika given i startelvan som tidigare?
Inför kvällens EM-kvalmatch mot Ungern är hon själv osäker.
– Det är klart att mitt utgångsläge hade varit bättre om jag hade spelat hela förra hösten och varit med i Algarve Cup, säger mittbacken.

36-åringen gjorde en strålande VM-turnering i fjol och blev matchhjälte i bronsmatchen mot England, när hon nickade undan en boll på mållinjen i slutsekunderna. Men hösten som följde förstördes av skador, och när det sedan var dags för landslagsturneringen Algarve Cup i våras valde förbundskaptenen Peter Gerhardsson att satsa på andra mittbackar.

Gerhardsson motiverade beslutet med att Fischer saknade matchträning, men mittbacken sticker inte under stol med att hon blev besviken över petningen.

– Det stämmer, det var jag. Det ska man vara när man inte kommer med, säger Nilla Fischer.

Eriksson som vänsterback?

Nu är hon tillbaka i landslagstruppen, men det är inte säkert att Fischer tar plats i startelvan hemma mot Ungern på torsdag. Konkurrensen bland mittbackarna är som vanligt hård och det är svårt att flytta på spelare som Juventus Linda Sembrant och Chelseas Magdalena Eriksson. För att få plats med alla tre har Gerhardsson ofta placerat Eriksson som vänsterback alternativt ställt up med en trebackslinje, men helt givet är det inte den här gången, det är Fischer medveten om.

– Det är klart att mitt utgångsläge hade varit bättre om jag hade spelat hela hösten och varit med i Algarve. Men jag fokuserar på att göra det jag kan för att Peter och Magnus (Wikman, assisterande förbundskapten) ska vilja starta med mig.

"Har bra självförtroende"

Formen är det inget fel på i alla fall, säger hon. Skadorna har också hållit sig borta ett tag, även om hon har varit krasslig den senaste tiden och startat de två senaste matcherna med Linköping på bänken.

– Det har känts bra i klubblaget, fysiken känns bra, jag har tränat på bra och spelat även om jag missade de två senaste matcherna på grund av sjukdom. Jag har bra självförtroende.

TT: Är du mer osäker på en startplats än på länge?

– Osäker vet jag inte. Jag vet att det är tuff konkurrens och det har det väl varit tidigare också. Så jag försöker mest att njuta av träningarna och prestera bra där, och göra vad jag kan för att vara aktuell på torsdag.

Lasse Mannheimer/TT