Hammarbys Bjørn Paulsen (tv) firar sitt 1–0-mål i 3–0-segern mot Örebro.

Hammarby krossade ÖSK efter Axéns besked

Först blev det klart att en av allsvenskans största tränarprofiler lämnar ÖSK – och att hans assisterande troligtvis tar över. Sen åkte Alexander Axéns mannar på en storförlust efter 0-3 hemma mot Hammarby.

|

I lördags möttes Örebros spelartrupp av beskedet att Axén slutar som tränare efter säsongen då hans kontrakt går ut. Den karismatiske tränaren lämnar därmed klubben i sin hemstad efter fem säsonger, varav 3,5 år som huvudansvarig.

Ryktena om vem som förväntas bli Axéns ersättare har varit många. Och bara ett par timmar före avspark kom uppgifter från Fotbollskanalen att det ser ut att bli ÖSK:s nuvarande assisterande tränare, Axel Kjäll som tar över.

- Vi har gjort klart med en ny tränare. Men det återstår vissa detaljer vi behöver landa innan vi kommunicerar ut vem det är, sade ÖSK:s klubbchef Simon Åström till P4 Örebro.

Men senare på måndagskvällen åkte alltså Axéns Örebro, som tidigare visat fin höstform, på en storförlust mot Hammarby.

På presskonferensen efter matchen menade dock Alexander Axén att hans besked inte ska ha påverkat lagets prestation – utan hyllade istället gästernas insats.

- Vi möter ett bra Hammarby. Visst, det är några mål som inte ska gå in, men de är effektiva, säger ÖSK-tränaren.

Paulsen inledde

Inför mötet på Behrn arena hade Bajen tappat poäng två matcher i följd på stopptid mot både Östersund och Häcken. Hammarby hade inte heller vunnit i allsvenskan sedan 24 juli mot Elfsborg efter att Bjørn Paulsen blivit matchhjälte med två mål.

Det var också den danske mittbacken Bjørn Paulsen som inledde målskyttet mot Örebro när han nickade in en hörna efter åtta minuter.

I andra halvleken visade sedan nyförvärven Muamer Tanković och Sander Svendsen vägen. Båda anfallarna gjorda sin första match från start.

Tio minuter in i den andra halvleken placerade Svendsen in 2-0 förbi ÖSK-målvakten Oscar Jansson, efter en snygg framspelning från Muamer Tanković.

Knappa kvarten senare spelade sedan Svendsen fram till frie inhopparen Pa Dibba som behärskat tryckte in 3–0. Pa Dibba punkterade därmed matchen efter att bara ha varit på planen ett par minuter.

Märkbart nöjd

Hammarbys tränare Jakob Michelsen var märkbart nöjd efter matchen:

- När vi får 2–0 är matchen över, i dag har vi marginalerna med oss, säger han.

- Vi har många nya spelare och ett nytt spelsystem och det kommer ta tid innan det sätter sig helt.

Resultatet innebar att Hammarby bröt en lång förlustsvit i Örebro då laget tog första bortaseger mot ÖSK på 13 år. Bajen avancerade också från elfte till nionde plats och passerar just Örebro och Elfsborg i tabellen.