Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sharmarke Ahmed, Hälle IF, tog två guld och ett silver under JSM. Bild: Hasse Sjögren DECA Text&Bild.

Han blev dubbelmästare på JSM

De lokala deltagarna svarade för ett starkt JSM. Inte minst dubbelmästaren Sharmarke Ahmed från Hälle IF.
– Det gick bra mig och det var nära att det blev ett guld till, säger Ahmed.

Under dagarna tre avgjordes svenska juniormästerskapen, för åldersklasserna 17–22 år, på klassiska Slottsskogsvallen i Göteborg. Och med två guld och ett silver var Hälles Sharmarke Ahmed i P17-klassen bästa lokala deltagare.

Ahmed spurtade hem både 1 500 (4.04) och 3 000 meter (9.11) med Örebros Wilhelm Bergentz just bakom.

– Eftersom jag skulle vara med i så många grenar, så ville jag inte ta ut mig helt i de första grenarna, säger Ahmed – som sprang smart och satte in spurten i precis rätt tid.

Men på 800 meter mötte Hällelöparen sin överman. Fast ettan Erik Guander var bara två tusendelar av en sekund före. Båda löparna fick tiden 1.56,14.

– Det var nära. Det är väl bara så här lite som skiljer, säger Ahmed – och syftar ett par centimeter.

Silver blev det också för Orients Jacob Helsing på 400 meter, som hade en plan i finalen.

– Ja, jag hade ju Kalle (Wållgren) utanför mig och Johan (Claesson) innanför mig. Men jag hade bestämt att jag skulle göra mitt eget lopp, säger Helsing – som visade styrka på upploppet och knep silver på tiden 49,90 med 37 hundradelar fram till ettan Claesson.

Nytt årsbästa

Klubbkamraten Klara Mattsson satte nytt årsbästa med 3.90 och hade bara junior-EM-hopparen Linnea Jönsson före sig i stavhoppstävlingen.

– Det kändes bra och jag har nu klarat av att gå upp på hårdare stavar, säger Mattsson – som pluggar och tränar i Göteborg.

Ebba Jernmark-Burrows från Hälle satte ett nytt personbästa i finalen på 400 meter häck. Det räckte till ett silver bakom Caroline Larsson från Täby.

Daniella Persson, Hälle IF, vann silver i F19-klassen i diskus. . Bild: Hasse Sjögren DECA Text&Bild.

En av hela tävlingens främsta grenar var F19-klassen i diskus där tre av tjejerna var i final på junior-EM. Daniella Persson från Hälle kastade bra och tog ett silver.

– Det var en stabil kastning, men man vill ju så gärna göra över femtio meter, säger Persson – som nådde 48.50 och hade ytterligare ett kast över 48 meter.

Merhawi Seifu från Hälla knep bronset på 5 000 meter med nytt personbästa på tiden 15.14,23. Seifu hade bara två europatopplöpare före sig över mållinjen.

Därtill var Olle Ahlberg, Hälle, just utanför pallen i M22 på samma sträcka med ”perset” 14.58,44.