Tony Fylksjö från sin tid som assisterande tränare i IFK Uddevalla. Han tackade dock för sig efter säsongen 2017 och har nu klivit in i ledarstaben i Oddevold. Arkivbild.
Tony Fylksjö från sin tid som assisterande tränare i IFK Uddevalla. Han tackade dock för sig efter säsongen 2017 och har nu klivit in i ledarstaben i Oddevold. Arkivbild. Bild: Erik Weiefors

Han blir "Krals" nya tränarkollega i Oddevold

Oddevold har gjort klart med en assisterande tränare. In kommer ett inte helt okänt namn. Det är Tony Fylksjö, som senast varit assisterande i IFK Uddevalla, som kliver in i ledarstaben.

ANNONS
|

Tony Fylksjö har ett gediget cv som tränare. Han lämnade IK Oddevold efter säsongen 2015 och tog därefter ett uppehåll säsongen därpå.

Men suget för fotbollen kom tillbaka och han blev assisterande tränare i IFK Uddevalla. Han tackade dock för sig efter säsongen 2017 och sedan dess inte haft några större uppdrag – förrän nu.

Tony kliver därmed in som assisterande tränare till Lennart "Kral" Andersson. Johan Patriksson kommer att fortsätta som assisterande. Ett beslut som man är nöjda med från klubbens sida.

– Vi är jätteglada över att ha fått in Tony i ledarstaben. Det fanns ett önskemål från "Kral" att få in ytterligare en resurs och Tony kommer att passa bra in där, säger klubbchefen Johan Ederwall.

ANNONS

"Förberedd för detta"

Tony själv ser fram emot att arbeta sida vid sida med såväl "Kral" som Patriksson.

– Jag känner dem väl och utgår därför ifrån att det kommer att gå bra. För min egen del känns detta som ett bra beslut. Jag känner mig förberedd på det här arbetet, efter drygt ett års uppehåll, säger han och tillägger att han tror att han kan bidra med sin erfarenhet och kunskap som assisterande.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till klubben, jag har ändå varit här i åtta år. Dock inte i en och samma följd. Det är en del spelare utbytta och nya spelare för mig att lära känna, säger han.

Tony Fylksjö kommer redan på torsdagen att vara med på A-lagets träning.

ANNONS