Örebro har fått en tung start på SHL-säsongen och den skadade duon Martin Johansson och Joakim Andersson (till höger) deppar under matchen mellan Örebro och Brynäs.
Örebro har fått en tung start på SHL-säsongen och den skadade duon Martin Johansson och Joakim Andersson (till höger) deppar under matchen mellan Örebro och Brynäs.

Han längtar efter att spela hockey igen

Örebro hockey har gått tungt och tränaren sa nyligen upp sig. Samtidigt har Munkedalssonen Joakim Andersson inte kunnat spela en minut med sin nya klubb.

ANNONS
|

Han kom hem till Svenska hockeyligan som en av seriens största nyförvärv. Men några veckor in på säsongen har Joakim Andersson, forstrad i Munkedals BK, ännu inte kunnat träna på is.

Enligt Sportbladet håller en höft- och ryggskada honom borta från rinken hela säsongen. Själv är 27-åringen tyst gällande skadan.

– Klubben har bestämt att vi håller det internt och att alla frågor runt skadan går genom lagläkaren Ulf Nordström. Det är klubbens beslut och då kör vi på den linjen, säger Joakim Andersson när vi når honom en träningsfri dag.

Den 27-årige centern följer nu ett rehabprogram som alla skadade spelare får. Men det finns inget tidsschema över hur länge han ska göra det.

ANNONS

– Nej, det har vi inte och vi vet inte i nuläget hur lång tid det kommer att ta med skadan, säger Andersson.

Hur påverkar det dig att inte få spela när du kommit till en ny klubb?

– Jag är här för att spela hockey och bidra på isen men det går inte och är jättetråkigt för mig. Det enda jag vill är att spela hockey, det är aldrig kul att stå vid sidan och nu blir det extra tråkigt och jobbigt när jag är ny i en klubb.

Att återhämta sig från skada innebär såklart mycket tid i gymmet med övningar på egen hand. Joakim Andersson försöker ändå att umgås i omklädningsrummet för att hålla sig nära hockeyn.

– Jag kan inte gå runt och vara arg och besviken över att kroppen säger nej utan när jag kommer till hallen försöker jag att vara positiv och ge energi till laget.

När Joakim Anderssons karriär för tillfället inte tar några skär framåt finns det andra bitar som faller på plats. Flytten från USA och Detroit har gått bra. Nu bor Joakim med sambo och dotter i ett radhus mellan centrala Örebro och Hjälmaren.

– En trevlig stad och vi trivs bra. Klubben är jättebra och vi har kommit in i det fort, säger Joakim Andersson som har ett stort stöd i familjen.

ANNONS

– Det är jättevikigt och de betyder väldigt mycket. Har man det jobbigt med hockeyn är det glädjande när man kommer hem till dem. Det finns andra grejer än bara hockeyn som betyder mer.

På tisdagen kom beskedet från Örebro hockey att tränaren Kenta Johansson slutar med omedelbar verkan. Han meddelade att han saknar rätt känsla och ville kliva av uppdraget i ett tidigt skede av säsongen.

– Jag blev förvånad och hade ingen aning om det. Kenta kände att han inte hade energin att få det som han vill och då är det bästa att han inte leder laget. Vi respekterar beslutet, säger Joakim Andersson som aldrig tidigare varit med om ett tränaravhopp under pågående säsong.

– Vi siktar på att vara ett slutspelslag och det är vi inte nu. Vi har inte fått den start som vi önskar men nu tog vi en vinst (övertidsseger mot Leksand) och det var viktigt för att få energi och självförtroende.

Hur mycket längtar du efter hockeyn?

– Det är skitkul att spela och jag längtar väldigt mycket.

Fotnot: Bohusläningen har sökt Örebro hockeys läkare Ulf Nordström.

Läs också:

ANNONS