Jimmy Ojakangas fick se hela premiären i Pingisligan från sidan. Nu ser han fram emot att debutera i högsta serien.
Jimmy Ojakangas fick se hela premiären i Pingisligan från sidan. Nu ser han fram emot att debutera i högsta serien. Bild: Håkan Fredriksson

"Han tog petningen på rätt sätt"

Nu kan Munkedals hemmaspelare Jimmy Ojakangas få debutera i Pingisligan – efter petningen i premiären.
– Jag var inte helt nöjd, säger Ojakangas inför andra omgången.

ANNONS

Efter succéstarten och premiärfesten hemma i Munkedals sporthall fortsätter Pingisligan med bortamatch för Munkedals BTK. Spårvägens BTK står på andra sidan bordet och de kommer från en förlust mot Eslöv BTK med 0–4.

– Men Eslöv är ju stora favoriter och vi har helt klart en bra chans mot dem. Jag tror att det blir en jämn match, säger Benny Johansson, lagledare i MBTK, som premiärvann med 6–4 mot Falkenberg.

LÄS MER:Peng av tung vikt i pingispremiären

"Jimmy är jättesugen"

Laget som åker till Stockholm för den andra omgången av 14 består av följande fyra spelare: Hampus Söderlund, Peng Wang-Wei, Jimmy Ojakangas och Erik Åhman. De två sistnämnda kan då får göra sin MBTK-debuter i den högsta serien.

ANNONS

Ojakangas fanns med i premiärlaget men utan att få spela någon match.

LÄS MER:Munkedals premiärshow i Pingisligan höll högsta klass

– Jimmy är jättesugen på att följa med och han tog petningen på rätt sätt, säger Benny Johansson inför avresan.

"Premiären kommer aldrig tillbaka"

Själv är Ojakangas fortfarande lite besviken.

– Premiären kommer aldrig tillbaka och Munkedal är min moderklubb så... jag var inte helt nöjd och hade räknat med att spela men hade en liten skada och därför Benny ställde över mig.

Den 30-årige Munkedalsspelaren har tidigare spelat i högsta serien. Då hette den Elitserien och klubben var Mariedal från Borås.

Nu går Jimmy Ojakangas troligen in och spelar tredjesingel mot Spårvägen.

– Skulle jag lyckas vinna är det bara bonus men både Hampus Söderlund och Peng Wang-Wei är favoriter så jag tror på vinst. Jag är underdog i stort sett varenda match men ska försöka plocka någon match, säger Ojakangas.