Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

VERSION 3.0. Oskar Högström bryter fram och blir tredje man i familjen att spela i Kropps A-lag. Bild: Håkan Fredriksson
VERSION 3.0. Oskar Högström bryter fram och blir tredje man i familjen att spela i Kropps A-lag. Bild: Håkan Fredriksson

Ännu en Högström är beredd

Agnebergshallen är mer än hemmaplan för Oskar Högström. Han har praktiken vuxit upp där. Nu tar han plats i Kropps …A-lag och följer i pappa Daniel och brorsan Hannes fotspår.

Han ingår därmed i några av de familjer där blodet i princip är grönt och är med Henrik Blomqvist de som är kulturbärarna i årets upplaga av laget.

– Ja, jag har visserligen spelat lite fotboll också, men i vår familj har handbollen alltid varit första prioritet, men jag känner ingen press.

Med sina 18 år är han en av truppens yngsta spelare, men redan i fjol fick han prova på division 1-tempot med två mål på fyra matcher.

Trots sin ungdom finns det redan många ögon på Högström och omdömena är nästan uteslutande positiva. "Den mest spännande spelaren i truppen", "Mycket talangfull" och är något som sägs av expertisen om den gänglige junioren med uppenbart goda förutsättningar.

– Kul att höra det, men det är bara bygga vidare och inte vara nöjd. Jag har nog bra blick för spelet och så är jag ganska explosiv och snabb i mina genombrott, säger han i ett försök att bedöma sig själv.

På minuskontot konstaterar expertrösterna att han "är något tunn" och "kanske lite lat".

– Ja, jag kan hålla med om det. Jag är lång, men ganska tanig och försöker jobba på det i gymmet. Och jag är nog lite bekväm. Jag skulle vilja ha lite av brorsans träningsvilja och vinnarskalle. Jag gillar spelet, men att springa och fysträna är inte så kul. Fast jag gör ju vad jag blir tillsagd att göra, säger han.

Nu vill laget revanschera sig för bortaförlusten mot Warta senast.

– Onödigt av oss att tappa den matchen. Vi borde kunna undvika några utvisningar och den stress som verkar fälla oss, men vi är ett lag under utveckling - och på rätt väg, säger han.

Under hösten har det blivit mycket tid tillsammans och möjlighet att hitta varandra både på och utanför planen.

– Det är ju mycket tid så man kan bli less på varandra ibland, men vi har blivit en riktigt bra grupp och nu börjar det bli tydligt vilka roller och egenskaper vi har, vem som är tjurskallig, vem som är hetsig...

Vem är du själv i gruppen?

– Jag försöker nog vara positiv och peppande. Jag deppar i alla fall inte ihop om det går tungt.

Han går på elitidrottsgymnasiet och har där tre pass i veckan förutom de sex som han har med A-laget. Alla med Gunnar Blombäck som tränare.

– Det är bra. Hans kunskap och rutin är optimalt för det här gänget och det vi bygger på sikt.

En del av fredagsträningen gick till att vässa kunskaperna om lördagens motståndare, IFK Karlskrona, ett lag som de senaste åren åkt jojo mellan division 1 och 2 och nu är tillbaka i ettan igen.

– De är säkert hungriga på vinst, men med hemmaplan ska vi inte ge bort något, säger Oskar Högström som är redo att göra sitt.

– Jag är beredd om jag blir tillsagd, säger han.

Handboll, division 1 södra, herrar

GF Kroppskultur–IFK Karlskrona

Agnebergshallen, lördag kl 15.00

Matchen direktsänds på bohuslaningen.se

Läget i Kropps: Anders Alfredsson missar matchen på grund av arbete. I övrigt intakt lag.