Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mikael Appelgren.

"Äpplet" underskattar inte Ryssland

Förre Kroppsaren Mikael Appelgren är en nyckelspelare i landslaget. Nu är han en seger från ännu en stor turnering.

I onsdags slog det svenska handbollslandslaget Ryssland med 29–21 i St Petersburg. Då med förre Kroppsmålvakten Mikael Appelgren som en säker sista utpost.

Rapporterna från matchen skvallrar om över 20 räddningar, varav en straff för "Äpplet" i det svenska laget som fick en del bekymmer på vägen fram till matchen. Jesper Nielsen kunde inte åka med på grund av visumtrubbel och Lukas Nilsson blev magsjuk.

– Vi är väldigt nöjda med att vinna med åtta bollar, en bra prestation och vi fick en bra resa fram mot segern. Vi pratade om att inte fokusera på det vi inte kan påverka och vi har många bra spelare som kan ersätta, säger Mikael Appelgren till Bohusläningen.

Själv har målvakten haft en del problem med ett knä och en hand under en period. Trots det stod han för en toppinsats.

– Det kändes bra. Jag kolliderade med knäet i Bundesliga i förra matchen och det var lite osäkert före.

Du noterades för 24 räddningar enligt handbollsförbundet...

– Oj, det är mer än godkänt, väldigt bra. Jag fick till en hel del bra räddningar, säger Äpplet som spelade samtliga 60 minuter i matchen.

Nu väntar en ny drabbning mot Ryssland som kommer till Linköping på lördagen. På förhand vet vi att en seger garanterat ger en plats i nästa år EM i Kroatien.

– Vi vet vad som ligger i potten och det är vårt mål att komma till EM. Samtidigt ska vi inte ändra något på upplägget utan spela disciplinerat. Ryssland har många nya spelare i sitt lag och nu har de hunnit spela ihop sig mer. De kommer att vara skarpare och vi ska inte underskatta dem, säger 27-årige Appelgren.

Torsdagen var resdag med elva timmar på väg. På fredagen fanns det mer tid för träning och återhämtning i den svenska truppen som trivs tillsammans.

– Det här är en liten fortsättning på VM. En härlig stämning och harmoni i gruppen som fokuserar när det är dags för match.