Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Alfredsson tackade nej till U21-landslaget

Anders Alfredsson har haft en fantastisk vår under sitt debutår i Alingsås med SM-final som avslutning. Det kunde blivit landslagsspel, men 21-åringen har valt att tacka nej.

– Inget lätt beslut, men jag känner att jag måste få lite ledigt efter ett ruskigt tufft och långt, men lärorikt handbollsår.

Alfredsson som inför förra säsongen lämnade moderklubben Kroppskultur har jobbat stenhårt sedan han kom till Alingsås och hans hårda arbete har belönats, inte bara med spel i SM-finalen utan också lovord från bland andra AHK:s sportchef Per Johansson. Intresset för talangens utveckling har även nått förbundet.

Förfrågan från landslaget, som laddar inför UVM, kom för en dryg vecka sedan. Alfredsson var inte uttagen, men när klubbkompisen Felix Claar skadades fick han en förfrågan om att delta i lägret och slåss om en VM-plats.

Att tacka nej var, förstås, ingen självklarhet och han behövde lång betänketid - men till slut var hans besked ett nej tack.

– Jag stänger inga dörrar för landslagsspel, men jag känner mig lite sliten och inför elva nya månader med handboll behöver jag ladda om. UVM är ju i den månad vi har ledigt med Alingsås innan klubben har träningsläger i Makedonien. Sedan är det försäsong och sedan är seriespelet igång.

– Självklart ett svårt beslut, men det känns rätt. Landslaget är ju en dröm och en upplevelse jag missar nu, men om jag ska orka spela i ett antal år framöver och behålla motivationen så behöver jag tänka på lite annat för att orka ladda om.