Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/15

Alingsås har gett tyngd till Alfredsson

Anders Alfredsson kom hem till Agnebergshallen för första gången sedan han lämnade Kropps. Han hälsades välkommen med en punktmarkering.

Den förre Kroppsaren Anders Alfredsson kom hem till Uddevalla på lördagen. Tillsammans med sitt HP Alingsås – farmarlag till Alingsås HK i Handbollsligan – stod han upp bra mot hemmalaget och kunde mycket väl ha fått med sig poäng hem.

Efter att ha spenderat ett helt handbollsliv i Kroppskultur så var det en annorlunda entré i Agnebergshallen för niometersspelaren. Nu i vitt och blått i stället för grönt med stjärnor på armarna.

– Det var speciellt faktiskt. Jag trodde inte att det, men att komma ut från bortalagets omklädningsrum och in på planen var en konstig känsla. Dessutom att möta alla mina kompisar som jag har växt upp med. Jag har spelat med nästan alla här, säger Anders Alfredsson.

Totalt fyra mål och en utvisning blev det för skytten som matchades hårt både framåt och bakåt. Men när Alingsås spelade med en man mindre fick han inte vara med och lira. Kropps valde att punktmarkera honom i sex mot fem-spelet.

Det var kompisen Henrik Blomqvist som fick uppdraget att plocka bort sin förre lagkamrat.

– Kul att han punktade så att vi hann snacka lite, skrattar Anders som känner den jämnårige Henrik väl.

"Jag trivs fantastiskt bra där nere. Det är stenhårt och man får ta mycket stryk som ny och ung."

Till slut var det Kropps som fick jubla efter segern med minsta möjliga marginal, 21–20.

– Skit, i dag är det marginaler som avgör tycker jag. Vi gör en bra match och är nöjda med vår insats men det är tråkigt när det är ett mål som skiljer, säger Alfredsson som fyller 21 i februari.

Halvåret i Alingsås har gett honom mycket, han fick tidigt debutera i högsta serien och får tuff träning i en av Sveriges bästa klubbar varje dag.

– Det har varit lite upp och ner. Jag tränar i princip bara med A-laget och fick spela en del i Handbollsligan i början när vi hade skador. När jag spelar här så får jag ett stort ansvar och vilar bara några byten emellanåt.

I Alingsås spelar tre av landslagets VM-spelare: Försvarsjätten Max Darj, spelmotorn Jesper Konradsson och kantspelaren Emil Frend Öfors. Ett kvitto på att laget håller en hög kvalitet.

– Jag trivs fantastiskt bra där nere. Det är stenhårt och man får ta mycket stryk som ny och ung. Man är helt slut efter träningarna och det är det jag vill ha, en riktigt tuff utmaning. Jag har gått upp sju kilo sedan jag kom dit genom kost och träning. Det är mycket och det gäller att anpassa sin spelstil efter det, säger han.